Home Kapsels - 3 tips waar moet je op letten als je ouder wordt
Haarpraat

Kapsels - 3 tips waar moet je op letten als je ouder wordt

Waar moet je opletten als je ouder wordt? Ouder worden doen we allemaal en tegenwoordig wil iedereen er graag jong uitblijven zien. Uiteindelijk is je leeftijd maar een getal en is het veel belangrijker dat je lekker in je vel zit en dat uitstraalt.

Wat ik als algemene tip mee wil geven is dat je moet oppassen dat je aan de achterkant op een lyceum lijkt en aan de voorkant een museum. Ik denk dat iedereen wel zo’n voorbeeld heeft van een vrouw die aan de achterzijde eruitziet als een jonge meid en als ze zich omdraait ineens onverwacht een 'oud' gezicht heeft. Dan ben je in mijn ogen niet in balans.

Als je te graag jong wilt blijven, terwijl je juist een heel mooi geleefd charisma krijgt bij het ouder worden. Dat maakt iemands uitstraling prachtig en uniek. 

1. Draag het haar niet te meisjesachtig

Als je lang haar hebt, draag het dan niet op een lengte wat al die tieners hebben. Zorg dat je kapsel in lagen is geknipt, zodat het vrouwelijker wordt.  

2. Kijk naar je gezichtsvorm

Blijf vooral goed naar de gezichtsvorm kijken, want als je ouder wordt veranderd je gezicht. Aangezien je oogkassen wat dieper komen te liggen krijg je wallen/donkere kringen onder de ogen, de wangen vallen wat meer in en sommigen krijgen een 'hangkin'. Pas de haarkleur daarop aan zodat de kleur niet te hard is waardoor belijningen in het gezicht geaccentueerd worden.

3. Als je veel rimpels en lijntjes hebt

Bij veel lijntjes in het gezicht kun je het haar beter niet uit je gezicht dragen. Let ook op dat je coupe niet te kort is, want dan komt je gezicht erg naar voren en benadruk je juist deze lijnen.

Door goed op deze dingen te letten en je coupe en haarkleur aan te passen aan je leeftijd, laat je de mooie aspecten uit het gezicht naar voren springen waardoor je prachtig blijft ondanks een rimpeltje meer. Blijf vooral bij jezelf! 

Foto: Joseph Kellner