Home Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

De historische salons van het Hotel Bourrienne in Directoire-stijl spelen een grote rol in het decor voor de collectie van Olivier Theyskens, die zich richt op de evolutie van de ‘partygirl' door de eeuwen heen – al dwarrelend door de 18e-eeuwse Merveilleuses naar het hedendaagse Theyskens meisje.

De partygirls van Thesykens zijn sterk, gedurfd en onbeschaamd vrouwelijk en veroveren de runway met opvallende silhouetten (nog dramatischer gemaakt door spinachtige valse wimpers). Dit zorgde voor de doorvertaling naar de haarlook van Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman - spelend op structuur en textuur, een ​​gevoel van kunstzinnig geordende wanorde te geven….

Als je bekend bent met Olivier Theyskens, weet je dat als het gaat om zijn Fashion Week-shows, buitenaardse, bijna futuristische kapsels nooit te ver weg zijn.

De show van Thom Browne’s show vond plaats in de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, waar de gasten werden begroet met een catwalk die onmiddellijk deed denken aan de tuinen van Versaille. Deze frivole, dromerige omgeving, gecombineerd met de grandeur en klassieke kunst van de locatie, bood de perfecte achtergrond voor Browne's surrealistische SS20-collectie - een collectie geworteld in de obsessies van de ontwerper met geschiedenis, kunst en de decadente ruimte ertussen, waar de twee werelden botsen…. De pruiken die Eugene Souleiman voor deze show speciaal creëerde waren dan ook helemaal in de Franse renaissance stijl.