Home KAPSEL VAN DE WEEK by Charlotte Charpentier
Get the look

KAPSEL VAN DE WEEK by Charlotte Charpentier

Elke week delen kappers een foto van een kapsel waar ze trots op zijn en vertellen erover. Deze week is de beurt aan kapster Charlotte Charpentier van kapsalon Wild Romance in Amsterdam. 

Voor welke gelegenheid heb je dit kapsel gemaakt? L’Oréal Color Tropy, een wedstrijd voor kappers met een passie voor kleuren.

Wat maakt deze creatie voor jou zo bijzonder? Het was een hele klus om dit te realiseren. We moesten een foto van onze inspiratiebron hebben en dit presenteren voor een groot publiek tijdens de finale in Carré! Het eindresultaat moest dus herkenbaar, maar ook een fashion statement zijn. Ook al ziet dit er vrij extreem uit, met deze techniek kun je ook heel natuurlijke resultaten bereiken. Zie dit kleurverloop maar eens met natuurlijke tinten voor je! Ook heb ik voor de shoot zelf alles moeten realiseren, fotograaf, model, styling etc. Helaas heb ik toen niet gewonnen, maar ik zat wel bij de laatste 5 van de paar honderden inzendingen!

Waar werk je en hoe lang ben je al kapper? Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen bij Wild Romance als freelance kapper en huur daar een stoel. Ik zit nu ongeveer 7 jaar in het vak.

Welk haar maakt je blij? Er is niet één soort haar dat mij blij maakt, ik word er blij van om iets te creëren/zien wat echt bij die persoon past. Persoonlijk hou ik erg van sexy haar met veel textuur.

Bij welke kapsels gaan je handen jeuken? Bij mega pluizend haar waar zovéél dingen mee te doen zijn en de (on)gelukkige persoon hier zelf totaal geen weet van heeft. Het is onwijs gaaf om diegene allerlei tips & tricks te laten zien hoe controle over hun haar kunnen krijgen en wat ze er allemaal mee kunnen! Wat ook altijd erg leuk is om iemand met een doe-het-zelf kleur een mooiere kleur te geven die past. Je kunt er zoveel beter uit zien met de juiste haarkleur.

Waar kijk je naar als je iemand een nieuw kapsel geeft? Ik kijk uiteraard naar het hele voorkomen van iemand, de vorm van het gezicht, teint van de huid, postuur etc. Wat ik zelf ook gelijk doe is kijken hoe de persoon eruit ziet bij binnenkomst (kledingstijl). Voordat we samen tot een beslissing komen op basis van uiterlijk is het ook belangrijk om eerst een goed gesprek te hebben. Vaak vraag ik ook wat voor werk ze doen, wat ze leuk vinden en wat ze willen uitstralen. Soms komen daar zulk verrassende dingen uit en krijg je een totaal ander beeld van iemand dan je op het eerste gezicht zou denken.


Fotograaf: Karen Steenwinkel | Visagist: Alexandra Borcila

Hoe maak je dit kapsel? Zoals ik al zei, heb ik eerst een uitgebreid gesprek, en pas het kapsel hier op aan. Wat ik heel belangrijk vind om te weten is wat de persoon zelf qua styling en verzorging thuis doet zodat ik tips kan meegeven. Er is geen grotere teleurstelling dan je haar niet meer in model kunnen krijgen als de kapper dat heeft gedaan waardoor het kapsel uiteindelijk een complete ramp is!

Ben je kapper en is er ook een kapsel waar je trots op bent en over wilt vertellen? Stuur een mail naar info@wiewathaar.nl o.v.v. 'Kapsel van de week'. Wie weet staat jouw kapsel straks in deze rubriek!