Home Kappers willen weer open en doen het licht aan
Hair update

Kappers willen weer open en doen het licht aan

Morgen gaat het licht weer even aan bij veel kappers in Nederland! Omdat de situatie langzamerhand onhoudbaar begint te worden, zie je steeds meer ludieke acties en noodkreten voorbijkomen. Dit keer zijn de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) en een aantal professionele merken* een actie begonnen, waarbij alle kappers op donderdag 18 februari hun lichten in de salon aandoen tussen 6 en 8 uur 's avonds. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de nijpende situatie van de kappersbranche. Het doel van deze actie is de heropening van de salons en betere financiële hulp. De kappers zullen van deze actie een foto plaatsen op hun social mediakanalen.

Voor de kappers is deze situatie verschrikkelijk. Door het gebrek aan steun, worden spaarpotjes in rap tempo opgemaakt en is er soms nauwelijks meer brood op de plank. Salons waar jaren in is geïnvesteerd, staan nu op omvallen. De kappers willen niets liever dan weer werken en er is ook gebleken dat deze branche vrijwel niets heeft bijgedragen aan het aantal besmettingen. Dat de salons ondanks dat toch gesloten moeten blijven is nauwelijks te verkroppen. Dit werkt illegaal knippen in de hand, omdat de meeste kappers ook nog eens nauwelijks steun ontvangen.

Ook voor de consumenten is de situatie vervelend. Wij zijn die coronakapsels onderhand wel beu en juist tijdens deze periode kunnen de meeste mensen wel een verwenmomentje gebruiken. Inmiddels klinkt de vraag steeds vaker of het middel niet erger is dan de kwaal.

En we kunnen veilig naar de kapper, want de kapper werkt volgens een protocol dat de klant en kapper beschermt tegen besmetting. Dit blijkt uit de cijfers; er zijn namelijk geen besmettingshaarden bij de kappers geconstateerd toen zij wel open waren. De kappers in de buurlanden België en Duitsland mogen weer aan de slag. De Nederlandse kapper is er ook klaar voor. Als de kapsalon open mag, voorkomt dat knippen in het zwarte circuit, waar de veiligheid niet gewaarborgd is. Er is dan ook sprake van eerlijke concurrentie omdat iedereen naar zijn eigen kapsalon kan en niet de grens over hoeft.

Het is maar een klein gebaar, maar samen kunnen we dit tot groot resultaat brengen. Kortom gun de kappers #lichtvoordathetuitgaat #steundekapper #wijwillenopen #wachtopons

NVC

*Nederlandse Cosmetica Vereniging mede namens: Balmain Hair Group, Davines Nederland, Estee Lauder Cosmetics, Florale Haircare, Henkel Beauty Care Professional, Keune Haircosmetics, Kao Salon Division Netherlands, L’Oréal Professionele Producten Divisie, Ministry of Beauty en Wella Netherlands