Home Kappers … niet te vertrouwen! Of toch wel?
Haarpraat

Kappers … niet te vertrouwen! Of toch wel?

vertrouwen-kapperKappers… Veel vrouwen vertrouwen ze voor geen meter. Wanneer ik plaatsneem in de kappersstoel kan ik het dan ook niet laten gniffelend om me heen te kijken. Allereerst spot ik de vrouw die een waslijst aan eisen opdreunt, daarna de vrouwen die het haar van die ene mooie Hollywood-ster graag nagebootst zien en veelbeduidend wijzen naar een stapel afbeeldingen. Oh en er zijn vrouwen zoals ik. Een zeldzaam en uitstervend ras. Zij ploft namelijk relaxt neer en zegt: “Maak er maar iets moois van!”

 

 

 

  

“Zei ze dat nu echt?!” Mevrouw Waslijst en dame Hollywood draaien zich per direct om en hun mond valt ongegeneerd open. Ze hopen nog heel even dat ik grapje maakte en kijken elkaar veelbetekenend aan, totdat ze zich realiseren dat ik het nog meende ook. Mijn lach kan ik dan ook maar moeilijk bedwingen. “Waarom zo onbedachtzaam plaatsnemen bij de kapper,” zul ook jij je misschien afvragen? Nou, heel simpel eigenlijk: Ik vertrouw de kapper volledig en geef me graag aan hem of haar over. Ik ben ten slotte de niet-wetende klant en ik heb werkelijk geen idee wat er met mijn haar nu eigenlijk mogelijk is. Waarom zou ik dan ook zelf de touwtjes in handen houden? ‘Laat de kapper liever lekker zijn werk doen’, is mijn motto. Bij de tandarts bemoei ik me ten slotte ook niet met zijn manier van tanden poetsen en bij mijn grootmoeder al zeker niet met haar appelpannenkoeken. Ze zijn niet voor niets de experts toch?

Nu, begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet het type ‘suikerspin-roze-haar’ en ook met de momenteel hippe opgeschoren kapsels zul je me zeker niet spotten. Eigenlijk ben ik redelijk saai hoor. Een pony is as exciting as it gets. Hooguit de lengte en het model is elke keer weer een verrassing, máár alles tussen die twee subtiele eisen in is er veel mogelijk. Luchtige lagen, één strakke lengte, lang en weelderig of juist schouderlengte. It’s up to the hair dresser to decide. Eng? Nee hoor, juist verrassend! Ik leut heerlijk van mijn kopje thee en knabbel op mijn koekje, terwijl ik de kapper in kwestie zijn werk laat doen. Dat is namelijk een kapsalonbezoek zoals het bedoeld is: Ontspannend en verrassend in a good way! Je zou het eens moeten proberen. Wedden dat je dan, net als ik, het kapsalon verlaat met een ultiem tevreden ‘wanneer-mag-ik-weer-gevoel’? Heerlijk!

Psstt… Welk type kapsalon-bezoeker ben jij eigenlijk?
(Neem daarbij mijn stereotypes niet al te serieus hé?)

Joyce-Nafzger-493x409Dit artikel is een bijdrage van Joyce Nafzger. Joyce schrijft af en toe voor WIEWATHAAR en heeft een eigen blog: www.prettybrilliant.nl