Home Kappers vertellen waarom zij jouw haar beter kunnen kleuren
Stylist

Kappers vertellen waarom zij jouw haar beter kunnen kleuren

Misschien heb je ooit zelf weleens een pakje haarverf bij de drogist gekocht omdat je denkt dat dit makkelijk thuis te doen is. Wij vroegen een paar kappers waarom dat heus een heel slecht idee is!

Gepersonaliseerd recept

Marjolein van DaySpa in Amsterdam vertelt hoe zij kleurbehandeling aanpakken:
“Bij AVEDA DaySpa maken we voor iedere gast een volledig gepersonaliseerd haarrecept, waarbij we rekening houden met de eigen kleur en de conditie van het haar. We kunnen elke kleurnuance maken en daarom heet de AVEDA kleurbehandeling ook ‘full spectrum’. Van blond tot bruin, van koper tot fel rood en van paars tot trendy grey’s en pastelkleuren. Bij een uitgroeibehandeling kleuren we alleen de aanzet van het haar en de lengte verzorgen we met een spoeling voor extra diepte, glans en verzorging.
Als je je haar thuis kleurt, kleur je kleuring over kleuring en krijg je een opbouw van haarverf. Dit is veel schadelijker voor het haar, waardoor de haarconditie achteruit zal gaan.”

Kwaliteit & relaxmoment voor jezelf

Layla van Engels Creations in Zeist voegt hieraan toe:
“Voor een mooie haarkleur is het belangrijk dat je een persoonlijk advies krijgt over de kleur die bij jou als type mens past. Wij kijken naar je huidskleur en naar de kwaliteit van het haar. Bovendien gebruiken wij alleen kwaliteitsproducten, waardoor de conditie van het haar nooit achteruit zal gaan.
Daarnaast is een bezoekje aan de kapper ook een relaxmomentje voor jezelf, dit is nog eens een extra fijne bijkomstigheid! Daarom is het slimmer om naar een professional te gaan en vang je 2 vliegen in één klap. Je voorkomt dat er fouten worden gemaakt en je hebt een fijne ervaring met als resultaat dat je met een prachtige haarkleur weer de salon uitloopt.”

De kennis van de kapper

Kim Lieffering van Lifestyle Salon in Den Haag zegt er tenslotte over:
"Bij de kapper is de kwaliteit van de kleuringen veel beter, dan die uit een pakje bij de drogist. Verf uit een pakje is heel chemisch en echt een aanslag op je haar en je weet nooit zeker wat het resultaat zal worden. Bovendien mis je dan ook de kennis van de kapper, die ervoor geleerd heeft en precies de juiste formule kan mengen voor een echt mooie haarkleur.
Zelf doen gaat vaker fout dan dat het goed gaat. En als het dan fout gaat, dan moet de professional dat achteraf gaan oplossen en dan ben je nog veel duurder uit. Gelukkig komt dit bij ons niet heel vaak voor. Onze vaste klanten weten wat wij kunnen doen met haarkleur en komen regelmatig terug.”
Foto: Lauren Fleischmann