Home Kappers strijden tegen kanker!
Hair update

Kappers strijden tegen kanker!

Grote kappersactie voor KWF kankerbestrijding & Stichting Haarwensen

Zondag 26 mei wordt in Wateringen een mega grote kapsalon gerealiseerd. Er wordt gestreefd om honderden kappers te mobiliseren om zo geld in te zamelen en aandacht te vragen voor KWF kankerbestrijding en Stichting Haarwensen. Alle kappers in Nederland worden opgeroepen om samen met minimaal een model/klant deel te nemen aan deze unieke actie.

Ben je kapper en wil je meedoen?
Meld je dan hier aan en klik rechtsboven op de link 'direct aanmelden'. Na aanmelding krijgen deelnemers meer informatie over het definitieve programma. Uitgebreide informatie is ook te vinden op de Facebook-pagina

Haar doneren
‘Meeknippen’ is niet de enige manier om de strijd tegen kanker te steunen. Naast deelname aan de kappersactie is het namelijk ook mogelijk om haar te doneren. Iedereen die een staart van minimaal vijfentwintig centimeter heeft kan deze tijdens het evenement laten afknippen. Dit haar wordt vervolgens gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Belangrijk hierbij is dat het haar niet grijs of geblondeerd is omdat dit type haar niet geschikt is voor de vervaardiging van pruiken. Ook kunnen kappers haar verzamelen dat in hun salon is geknipt met een lengte van 25 cm.

Praktische informatie
De actie ‘Knippen voor het KWF’ vindt zondag 26 mei plaats in het Hofpark te Wateringen. Kappers die willen deelnemen nemen zelf minimaal één model mee. Voor zowel de kapper als het model kost deelname € 10,-. Totaal dus € 20,-. Natuurlijk mag een kapper ook meerdere modellen meenemen en kunnen personen zich aanmelden als model. Het totale bedrag dat wordt opgehaald wordt volledig gedoneerd aan KWF kankerbestrijding en Stichting Haarwensen. De knipactie ‘Knippen voor het KWF’ zal op hetzelfde moment plaatsvinden als ‘SamenLoop voor Hoop Westland, een wandelactie die eenmaal in de twee jaar wordt georganiseerd waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek gaat.

Het initiatief van deze kappersactie komt van de Haagse saloneigenaar Michael Kettmann. Zowel de Koninklijke ANKO als verschillende leveranciers en merken steunen deze bijzondere actie. Ook verschillende vooraanstaande personen uit de kappersbranche hebben hun naam aan het evenement verbonden. Mariëlle Bastiaansen en Coos Tieleman verzorgen de presentatie en er worden demonstraties gegeven door vooraanstaande Nederlandse kappers zoals Patrick Kalle, Maurice den Exter , Richard Jordan en Natasja Keijzer.  Daarnaast vinden er ook diverse live optredens plaats.