Kapper Peter richtte zijn salon in met tweedehands spullen

Peter-wellen-1200x708

Peter Wellen komt uit het Oosten van het land en is na vele omzwervingen – in o.a. Utrecht en Antwerpen – 12,5 jaar geleden een eigen salon in Epe gestart. Binnenkort komt daar een tweede salon in Deventer bij. In totaal zit Peter inmiddels ruim 18 jaar in het kappersvak. Hij heeft ook trainingen gegeven, maar wil zich nu helemaal richten op zijn salons, omdat hij daar de meeste voldoening uit haalt.

“Het lijken kleine dingen. Maar als we allemaal duurzamer zouden leven, maakt dat wel verschil”

Hergebruiken

De nieuwe salon is bijzonder omdat zoveel mogelijk materialen en inrichting zijn hergebruikt. Ik heb bewust een pand gezocht waar ik elementen kon hergebruiken en niet alles hoefde te verbouwen. Want het idee om zomaar alles kapot te slaan om er weer iets nieuws in te zetten stond me tegen. Uiteindelijk vond ik een mooi pand in Deventer met een goede vloer en muren en met een creatief brein hebben we heel veel elementen kunnen (her)gebruiken. Zo hing er ergens verlichting die we hebben weggehaald om weer op een andere plek te kunnen gebruiken. Ook hebben we alle lampen zelf omgevormd tot ledlampen. De makkelijke weg is om alles maar nieuw te kopen, maar vaak is dat helemaal niet nodig als je creatief kunt denken.

“Alles nieuw kopen is vaak helemaal niet nodig als je creatief kunt denken”

DUURZAME PRODUCTEN

Daarnaast wilde ik werken met producten waarvan de verpakking volledig afbreekbaar is. Daarom past de Source lijn van L’Oréal zo goed bij dit concept. Ook is er nu een plantaardige kleuring, de Botanea lijn en die hebben we natuurlijk ook. Ik juich het alleen maar toe dat de grote merken nu ook aandacht krijgen voor het milieu. Helaas lukt dit streven nog niet met alles en daarom hebben we ook nog traditionele kleuringen voor klanten die bijvoorbeeld hun haar willen oplichten. Maar we proberen wel zo veel mogelijk met duurzame producten te werken.

Lees verder:

Comments

comments