Kapper Daan zet zich in voor meer bewustwording

Daan-Kneppers-1200x789

Ooit vertrok kapper Daan Kneppers voor een jaar naar Australië om daar als kapper te werken. Toen hij terugkwam, deed hij in 2011 mee aan het tv-programma The Next Hairguru en dat won hij. Daarna werkte hij een tijdje als freelancer voor diverse haarmerken en magazines. Inmiddels heeft Daan een eigen conceptuele salon in Amsterdam en is hij ambassadeur voor de natuurlijke haarlijnen van L’Oréal.

Ik denk dat het een ding van mijn generatie is om belangstelling te hebben voor het milieu. Iedereen die met beide benen in deze tijd staat, heeft wel iets met duurzaamheid en bewustwording. Ik zie dat ook om me heen. Daarom is het voor mij heel vanzelfsprekend dat ik alleen nog maar met duurzame producten wil werken.

“Als je vrij bent van negatieve emoties, dan komt er ruimte voor mooie dingen.”

RUIMTE VOOR MOOIE DINGEN

Af en toe mediteer ik, dat voelt voor mij heel normaal. Ik zie dat ook bij mijn vrienden, wij praten heel makkelijk over ons gevoel en over dingen die ons dwarszitten. Als je vrij bent van negatieve emoties zoals angst en jaloezie, dan komt er ruimte voor mooie dingen die kunnen ontstaan. Meditatie helpt om die emoties onder controle te krijgen. Daardoor kan ik creëren terwijl ik vervuld ben van positieve gevoelens. Ik verdiep me wel in dit onderwerp en hoe dat werkt met je ego, maar ik lees er bijna geen boeken over. Ik zoek mijn informatie liever op internet.

TROUW AAN JE CREATIVITEIT

Ik geloof namelijk dat als je iets nieuws wilt creëren, dat alle energie naar die creatie gaat. Terwijl als je gaat kijken naar wat anderen doen, je eigenlijk je eigen potentie en daarmee het eindresultaat saboteert. Dat vind ik ook het lastige van wedstrijden. Want hoe kun je oordelen over creativiteit en het haar als kunstvorm? Dat is altijd subjectief. Bovendien ga je dan iets maken voor de jury en maak je niet meer wat je zelf wilt maken. En in mijn ogen is het wel of niet winnen altijd ondergeschikt aan het trouw blijven aan je eigen creativiteit.

Lees verder:

Comments

comments