Home JohnBeerens doneert aan Het Nationaal Ouderenfonds
BEWUSTWORDING

JohnBeerens doneert aan Het Nationaal Ouderenfonds

Beauty webshop JohnBeerens heeft een bedrag van 1244 euro ingezameld om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Dit gebeurde met een actie waarbij één euro per verkochte product van de merken: Waterclouds, L’Alga en SachaJuan werd gedoneerd aan Het Nationaal Ouderenfonds.

Waarom eenzame ouderen?

Vooral tijdens deze corona periode hebben ouderen het moeilijk. Veel activiteiten en gezellige momenten konden door de corona-crisis geen doorgang vinden met als gevolg dat veel ouderen vereenzaamden. Vooral thuiswonende ouderen met een lichamelijke beperking zijn vaak eenzaam. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in opdracht van het ministerie van VWS.

Wij leven mee met die oma of opa die weken lang niemand spreekt of ziet, dit is verschrikkelijk. Met deze kleine daad hopen we een grote impact te doen bij deze fragiele doelgroep.

John Beerens

Het Nationaal Ouderenfonds

Dit fonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Het is voor de organisatie belangrijk dat ouderen op een actieve manier oud kunnen worden. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Denk aan schrijfmaatjes, belmaatjes en oudjes helpen met hun online vaardigheden, zodat hun leven verrijkt wordt.