Home Interview HAARkunstenaar Patrick Verhoef
Stylist

Interview HAARkunstenaar Patrick Verhoef

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Patrick Verhoef heeft een eigen salon in Terborg, BijPatrick en vertelt over zijn passie voor haar.

Waarom kapper
Ik was altijd heel creatief en kon goed tekenen en heb nog even aan de kunstacademie gedacht, maar het werd toch de kappersschool. Waarom kapper weet ik niet want ik kom helemaal niet uit een kappersfamilie of zo. Inmiddels zit ik alweer 21 jaar in het vak en heb bij een aantal kappers in de keuken kunnen kijken.  Twee jaar geleden werd mijn contact niet verlengd, dit zette mij met de rug tegen de muur en durfde eindelijke in het diepe te springen en begon voor mijzelf.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Het klinkt ongelofelijk cliché, maar het mooi maken van mensen, ze blij de deur uit zien gaan is mijn mooiste compliment!

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Ik ben 5 dagen in de week geopend en werk alleen dus ben altijd druk, als ik niet aan het knippen ben is er wel de afwas of andere werkzaamheden, naast het werk sport ik of ben lekker thuis. Ik heb geen personeel, want –zoals ik al zei – ik doe dingen graag op mijn manier. Dat lukt me zo het beste.

Ik haat de opmerking: "het moet ook goed blijven zitten op de fiets"

Hoogtepunt uit je carrière?
Vorig jaar heb ik de Coiffure Award gewonnen. Ik deed voor het eerst mee, zomaar out of the blue. Ik werd overtuigd om mee te doen door Angelique Stapelbroek, visagiste en was nog maar net 2 maanden open met mijn nieuwe salon. Het concept stond in een keer uit en kennelijk klopte het. Dit jaar doe ik weer mee, ook hier stond het concept snel maar nu is het zwaarder, ik heb een titel te verdedigen, dit maakt het deze keer veel intensiever!

Wat is je aanpak bij een nieuwe klant?
Ik geef klanten een hand en verwelkom ze in de salon. Ik vraag altijd wat ze verwachten van mij en wat ze vooral niet willen, dat geeft mij de ruimte in mijn behandelplan. Soms heb ik al een gevoel als de klant binnenloopt. Haarkleur, coupe … Ik deel mijn idee dan graag en  meestal word er heel enthousiast  op gereageerd. Als ik ga vragen aan de klant hoe ze geknipt willen worden breng ik de klant eigenlijk in verlegenheid, de bakker vraagt toch ook niet hoe lang wilt u het brood in de oven hebben?

Waarom komen klanten terug?
Vakmanschap en de sfeer. In mijn salon heerst een hele intieme  en serene sfeer. De salon is huiselijk ingericht met veel mooie matrialen en details, en uiteraard heerlijke koffie.

Welk soort kapsel spreekt je aan?
Vrouwelijke zachte lijnen, klassieke vormen met een stoere touch. Maar van een mooi bob word ik toch ook nog steeds heel blij.

Met welke ontwerper zou je willen werken?
Met Victor & Rolf, omdat ze zo conceptmatig denken. Ze maken wat ze mooi vinden en doen dat met hun hart, het zijn echte helden!

Favoriet haarproduct
De Body.Builder van Kevin.Murphy en de Full.Again. Ze doen wat ze beloven en de geur is goddelijk, de eerste gebruik ik bij de aanzet en de tweede op de punten.

Graag een keer in de stoel ...
Chantal Jansen, voor de gezelligheid. Maar ook om haar haar een keer te föhnen op mijn manier, dan weet ze wat ze mist! 😉 En Rita Ora, zij intrigeert mij. Aan deze vrouw kun je echt zien wat een ander kapsel kan doen met jou als persoon.

Nederlandse vrouwen ...
Het gemak, het is allemaal zo sexloos! De ergste opmerking die ik kan horen is “het moet ook goed blijven zitten op de fiets”. Vrouwen besteden hier vaak te weinig tijd aan zichzelf, alsof ze vinden dat ze het niet waard zijn.

Nog een keer werken met ...
Oh, ik kan er wel een paar noemen: Angelo Seminara, Trevor Sorbie, Darren & Rosie en ‘onze eigen’ Hester Wernert van Rijn. Hester is echt een Nederlands paradepaardje, ze is zo goed!

Inspirerende stad ...
Londen, ik hou echt van die stad. De sfeer, het urban gevoel, fashion, alles … En ik hou van die aparte combi van vooruitstrevendheid en de Engelse behoudendheid.

Bovenaan je bucket list ...
Naast het winnen van de Coiffure Award, zou ik wel weer eens terug naar Bali willen lekker 3 weken relaxen en genieten van mijn gezinnetje. Ik denk dat ik dit doe als ik 5 jaar besta!?!

Het stokje gaat naar ...
Dennis Kil, als ik aan een ‘haarkunstenaar’ denk, denk ik aan hem!