Home Interview HAARkunstenaar PASCAL DEN DIKKENBOER
Stylist

Interview HAARkunstenaar PASCAL DEN DIKKENBOER

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Pascal den Dikkenboer vertelt over zijn werk als kapper en zijn experimenten met haar.

Haarkunstenaar-Pascal-den-DikkenboerWaarom kapper?
Ik kom uit een echte kappersfamilie, maar wilde bouwvakker worden. Het liep echter anders want ik bleek een stofallergie te hebben. Uiteindelijk ben ik  toch kapper geworden. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaar in Breda gewerkt, maar na 8 jaar had ik behoefte om naar Amsterdam te gaan. Ik ging de Hairschool volgen van Martin Wentzel en Rutger van der Heiden en ben in de Hartenstraat gaan werken bij Scissorhands. Inmiddels zijn we verhuisd naar de Raamsteeg en daar werk ik nog steeds.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Een glimlach op het gezicht van mensen toveren. Je moet inspelen op de persoon, maar niet proberen iemand te veranderen. maar het besten bij de genen naar voor te halen. Ik vind het contact met mensen heel leuk en ben altijd heel persoonlijk.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik werk 4 dagen per week in de salon en daarnaast breng ik elke dinsdag met Martin (Wentzel, red.) door om nieuwe producten uit te testen en ideeën uit te wisselen. En af en toe werk ik als freelancer voor shoots en shows, dat is heel wisselend. en daar voel ik me fijn bij.

Hoogtepunt uit je carrière?
Dat was toen ik in 2007 de Color Trophy voor mannen en in 2009 de mannen en de Overall Color Trophy had gewonnen. Daar was ik toch wel erg trots op!

Wat is je aanpak bij een nieuwe klant?
Ik ga altijd eerst in gesprek en probeer zoveel mogelijk te weten te komen. Wat doe je aan je haar, hoe vaak was je het, ben je handig met stylen ect. Zodra ik voldoende informatie heb, kan ik het juiste ‘recept’ maken. Ik probeer het haar in de salon nooit perfect af te stylen, zodat de klant het zelf thuis kan evenaren. Als je het te mooi maakt en de klant kan dat zelf niet namaken,  creëer je een hoop frustratie thuis.

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?
Ik hou van gezellige mensen, die graag een babbel maken. Ik wil dat mijn klanten zich thuisvoelen en hou van een open sfeer.

Specialiteit?
Ik experimenteer graag met haar en hou ervan nieuwe dingen te verzinnen. Je moet niet bang zijn en durven experimenteren.

Creaties-van-Pascal-den-Dikkenboer

Kapsels
Alles, als het maar past op de persoon die eronder zit.

Welke ontwerper inspireert jou het meest?
Ik vind vaak de verhalen achter een collectie interessanter. Ik hou erg van Alexander McQueen en een aantal hoedenontwerpers.

Welk haarproduct zou je zelf op de markt willen brengen?
Één product dat alles kan, zodat je nog maar een potje nodig hebt. Bijvoorbeeld een substantie die je nat kunt maken, in het haar doet en vervolgens het haar weer droog föhnt. En samen met Martin ben ik bezig met het ontwikkelen van haarkleur voor één dag.

Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?
Geert Wilders. Ik snap dat hij wil provoceren, maar dit kapsel kan echt niet meer!

Ergernis
Onverzorgd haar. Soms zie je meiden met te gek haar, die dat maar achteloos in een staart of knot knallen. Waarom heb je lang haar als je er niets mee doet?

In welke stad zou je een jaar willen wonen & werken?
New York, Londen, Hamburg of Berlijn. Dat zijn echt toffe steden.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Met m’n koffer de wereld rondreizen en overal mooi haar maken. Zo ontmoet je andere mensen en culturen, dat lijkt me echt te gek!

Aan wie geef je het stokje door?
Mijn broer Jeffrey. Hij heeft een hele creatieve geest en inspireert me enorm. Hij is pas zijn eigen salon in Breda gestart.