Home Interview HAARkunstenaar Jett Dadswell
Stylist

Interview HAARkunstenaar Jett Dadswell

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Jett Dadswell van Hair Architects in Delft vertelt over zijn visie op het kappersvak.

Haarkunstenaar-Jett-DadswellWaarom kapper?
Ik wilde in eerste instantie bij de Australische luchtmacht gaan werken maar vanwege een verhuizing met de familie was dit niet mogelijk. Vervolgens heb ik een tijdje als schaapscheerder gewerkt op een boerderij in Zuid-West Australië, de overstap naar mensen was gauw gemaakt. Na een voltooide kappersopleiding en stage bij een Intercoiffure salon kon ik eindelijk mijn talenten op het grote publiek uitoefenen. Daarna heb ik nog twee jaar Trichologie gestudeerd aan de Universiteit van West Australië om meer kennis op te doen op het gebied van haar en alles wat daar mee te maken heeft.

Wat vind je leuk aan het kappersvak?
Hetgeen ik het leukst vind aan het kappersvak is dat ik er heel veel goede vrienden aan over heb gehouden. Ik zie mijn klanten vooral als vrienden en onderdeel van mijn uitgebreide familie, mij draait het vooral om vriendschap.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Zo druk dat ik aak geen tijd heb om te lunchen.

"Ik zie mijn klanten vooral als vrienden en onderdeel van mijn uitgebreide familie."

Hoogtepunt uit je carrière?
Ik heb in mijn carrière veel hoogtepunten beleefd, om er maar één te kiezen is oneerlijk.

Wat is je aanpak bij een nieuwe klant?
Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd en om een compleet beeld te kunnen vormen van wat een klant precies van mij verlangd en verwacht wil ik graag zo veel mogelijk over ze weten. Ik vraag altijd hoe ze bij mij terecht zijn gekomen. Wat ze voor werk doen. Wat voor hobby's ze hebben en wat ze van mij verwachten.

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?
Iedereen met een goed gevoel voor humor en leergierigheid. Hair Architects focust zich op goede kapsels, heerlijke koffie en de kunst van het converseren.

Specialiteit
Mensen blij maken.

Creaties-van-Jett-Dadswell

Kapsels
Alternatieve stijlen die worden beïnvloed door muziekstromingen zoals Punk, Rock en Glam.

Ontwerpers die mij inspireren
Andy Christ ontwerper bij Chrisst in Australië.

Welk haarproduct zou je zelf op de markt willen brengen?
Ik zou heel graag een hele goede mousse terug op de markt brengen, niets is beter om jaren tachtig geïnspireerde kapsels mee te creëren.

Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?
Ik geloof dat ik iemand als Nikola Tesla in mijn stoel zou willen hebben, zijn ideeën waren vooruitstrevend en in al het beeldmateriaal wat ik van hem gezien heb zit zijn haar vreselijk.

Ergernis
De "ik geef het op" look. Vrouwen van een bepaalde leeftijd die het idee hebben dat ze geen lang haar meer mogen hebben en het dus allemaal af laten knippen.

In welke stad zou je een jaar willen wonen & werken?
Ik heb al in een aantal topsalons gewerkt in Londen, maar ik voel me het gelukkigst in Delft.

Wat staat nog bovenaan jouw bucket list?
Ik speel basgitaar in een Nederlandse band genaamd Asrai en ik zou het geweldig vinden om op tournee te gaan met een band als Kiss of Motorhead.

Aan wie geef je het stokje door?
Ik geef de pen door aan Isa Kecil van The Barber. Ik vind het geweldig dat zij voor een beetje opschudding zorgt in een voornamelijk mannenwereldje van barbieren.