Home INTERVIEW HAARKUNSTENAAR Ilham Mestour
Stylist

INTERVIEW HAARKUNSTENAAR Ilham Mestour

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. Deze keer starten we weer een compleet nieuwe serie en niemand minder dan internationaal topstyliste Ilham Mestour bijt de spits af!

Waarom kapper

Omdat het kappersvak een ambacht is waarbij je iemand echt een transformatie kan laten ondergaan. De impact dat het haar heeft op iemands gemoedstoestand is enorm,  het is echt een kunst.

Grootste uitdaging van het kappersvak?

Om in contact te komen met je klant en te communiceren en begrijpen wat ze willen, dat blijft elk keer weer een uitdaging of het nu om een klant gaat in de salon of tijdens mijn werk voor een internationale klant of designer.

Je moet eerst kapper zijn om een goede hairstylist te kunnen worden

ilham-03

Hairstylist of kapper?

Kapper omdat je eerst een kapper moet zijn om een goeie hairstylist te kunnen zijn. 

Belangrijkste les die je in je carrière hebt geleerd?

Dat alles mogelijk is als je met het haar de uitdaging aangaat en weten dat alles mogelijk is mits je de juiste formule en technieken gebruikt. 

ilham-04

Waar heb je jouw succes aan te danken?

Mijn perfectie, mijn old school technieken en mijn focus! Dit heb ik op kappersschool geleerd. Jammer genoeg is de kappersopleiding van 20 jaar geleden niet meer wat het nu is. 

Doorbraak in je carrière?

Dit vind ik moeilijk want een doorbraak in je carrière is niet eenmalig. Elke klant is weer een kans om weer iets nieuws te mogen doen en een uitdaging of het nu werken is met nieuwe fotografen, met celebraties of een nieuw magazine.  Elke opdracht kan voor mij een doorbraak in mijn carrière zijn.

Aanpak bij nieuw persoon in de stoel?

Een gesprek aangaan en het juiste advies geven voor een kappersbehandeling of het nou om knippen of kleuren gaat. De helft van je werk is het communiceren en het begrijpen en inleven wat een klant nu precies wil.

ilham-02

Welk haarproduct momenteel favoriet?

Keune Design Press Wax, Keune Blend Volume Powder, Keune Design Blow Dry Spray 

Stijlicoon?

Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Faye Dunaway, Tippi Hedren and Coco Chanel. 

Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?

Hahaha van Ali B 🙂  

Nederlandse vrouwen ...

Nou als ik eerlijk mag zijn staat Nederland niet in de top 3 van landen waar vrouwen echt iets aan hun haar doen. Milaan, Parijs, Londen , dat zijn echt steden waar ik de vrouwen veel meer met hun haar zie doen. Als ik het vergelijk met Nederland, dan is het hier echt een cultuur van doe maar lekker gewoon, wat wel jammer is. 

ilham-01

Toekomstplannen?

Om samen met Keune Haircosmetics de komende jaren te zorgen dat kappers worden voorzien van de juiste educatie, wat overigens de basis is van elk kapper. En het ontwikkelen van nieuwe professionele producten en platforms creëren waarbij we ten alle tijden zorgen dat we ons ambacht naar een andere level brengen. 

Welk land wil je nog een keer bezoeken?

Oh wouw moeilijk heb al veel mogen reizen en veel landen bezocht zelfs Siberië 🙂 Maar Cuba dat staat nog op mijn lijstje. 

Bovenaan je bucket list …

Alles wat ik nog op mijn lijstje heb staan deel ik pas als het uitkomt :))) Uiteraard blijf ik dromen ... Dat deel ik pas op het moment dat het allemaal uitkomt:) 

Het stokje gaat naar ...

Zou heel graag aan Rachel Geerman het stokje willen doorgeven, ze is ooit mijn leerling geweest en als een 'puppy begonnen'. Ze is een vrouw met zoveel liefde en passie voor haar werk, echt een topper als het gaat om de juiste coupe en advies te geven. Ze heeft een succesvolle salon waarbij het draait om klanten te laten stralen! Iemand die echt begrijpt waar het om draait in het kappersvak en met liefde het vak uitoefent. Een goede balans tussen fashion en de klanten happy maken!!! 

Lees ook over Ilham : Mijn levensdoel is in liefde leven