Home Interview HAARkunstenaar Huub Eysink
Stylist

Interview HAARkunstenaar Huub Eysink

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Huub Eysink is Artistic Director van Davines en eigenaar van een salon in Hattem, Hair Plaza. Huub vertelt over zijn weg naar ondernemer en topkapper.


Waarom kapper?

Als klein jochie ging ik al met de zwager van mijn zwager (Ad Peters) mee naar de salon en het sprak me aan hoe mensen daar mooi werden gemaakt. Ik hou van mooie dingen, of het nou interieur of uiterlijk is. Ik ben de kappersschool in Deventer gaan doen en heb daarna ongeveer 4 jaar voor Ad Peters gewerkt in o.a. Amsterdam, op Ameland. Hierna heb ik nog ervaring in andere salons opgedaan. Inmiddels getrouwd met Sharon hebben we samen besloten onze eigen salon Hair Plaza in Hattem te openen, nu 16 jaar geleden.

Leuk aan het kappersvak

Het is een heel divers vak, je bent met klanten bezig in de salon, ik heb fotoshoots voor magazines, de Coiffure Award en mijn werk als Artistic Director van Davines. Het houdt nooit op en blijft een uitdaging! Mijn passie is om mensen inspiratie te geven en dankzij Davines kan ik dat nu heel goed doen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik werk 4 dagen in de salon en de andere dagen ben ik vaak op stap voor internationale shows. Ik vind het niet erg om soms 7 dagen per week te werken omdat ik mijn werk als hobby zie.

Ik heb gelukkig het voorrecht dat ik al met mijn idool, Angelo Seminara mag samenwerken

Hoogtepunt uit je carrière

Dat ik als Artistic Director voor Davines zoveel mag samenwerken met Angelo Seminara. Die man geeft mij zoveel inspiratie, het is heel bijzonder om met hem te mogen werken. Twee  keer per jaar presenteert hij de nieuwe collectie en wordt ik persoonlijk door hem getraind en ook vraag hij me regelmatig om hem backstage te helpen. Ik zie dat als een eer! Daarnaast is het 4 keer winnen van een Coiffure Award natuurlijk ook een hoogtepunt.

Aanpak nieuwe klant

We beginnen met een intake gesprek, een op een, waarbij ik de klant recht in de ogen wil aankijken. Ik let op haar kleding, valling van het haar, haarkleur, uitgroei, mate van grijze haren en vraag naar haar lifestyle. Pas dan wordt het haar gewassen en kunnen we met de behandeling beginnen. Ook laten veel klanten mij foto’s zien die ze op hun mobiel hebben staan. Dat is soms handig, vooral als het over haarkleur gaat. Zo voorkom je misverstanden. Nadat ik het haar knip en kleur, neem ik ook altijd de tijd voor goed productadvies. Als een klant thuis de verkeerde producten gebruikt, kan dat fataal zijn voor een kleur of kapsel.

Waarom komen klanten terug?

Onze kwaliteit, kennis en ook doordat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste trends. Ik reis veel en door mijn werk voor Davines weet ik precies wat de laatste technieken zijn. Zo heb je nu een nieuwe kleurtechniek, Flamboyage, waarbij de kleur met plakfolie wordt gezet. Wij kunnen dat allemaal aan onze klanten aanbieden.

Welk soort kapsel spreekt je aan?

Creaties-van-Huub-Eysink

Voor mij is het belangrijk dat een kapsel bij de persoon past. Ik hou wel van vrouwelijke kapsels, maar wat ik mooi vindt is heel divers. Zo vind ik de stijl van Vidal Sassoon heel mooi, maar niet voor iedereen.

Met welke ontwerper zou je willen werken?

Louis Vutton, maar dat kom vast omdat mijn vrouw zo gek op die tassen is ;-). Verder zijn Chanel en Valentino natuurlijk wel heel bepalende shows voor het modebeeld. Ik zou daar graag aan meewerken.

Favoriet haarproduct

De nieuwe Texturizing Dust Powder van Davines is een heel veelzijdig product dat geschikt is voor bijna elk kapsel. Ik gebruik het op lang haar, maar bv ook bij oudere dames, die vaak volume achterop het hoofd missen. Het geeft het haar body en maakt het voller. Ook de nieuwe Davines lijn Essential Hair Care is briljant! Deze producten zijn parabeen-vrij en helemaal TOP.

Graag een keer in de stoel

Beyoncé, ik bewonder haar als artiest en hou van haar stijl. Ze werkt vaak met haarstukken en varieert veel. Zo kan ze het ene moment een pony hebben en de volgende keer een lange lok. Prachtig!

Nederlandse vrouwen

Het hangt er heel erg vanaf waar je bent. Ik was pas in Maastricht en het viel me op hoe elegant en verzorgd de vrouwen waren. En in Amsterdam zien de meeste vrouwen er ook goed uit. Maar soms zie ik weleens iemand lopen, die ik bijna mijn kaartje zou willen geven. Maar wie ben ik, als ze het zelf zo mooi vinden …

Nog een keer werken met

Tja, ik heb gelukkig het voorrecht dat ik al met mijn idool mag samenwerken (zie vraag 4). Ik ben kapper in hart en nieren en Angelo Seminara was altijd al mijn held, ook toen hij nog bij die andere grootheid, Trevor Sorbie werkte

Inspirerende stad

Rome en Londen. Dat zijn twee heel verschillende steden, maar ik houd van beiden. Rome vanwege de lange historie. Die stad is gebouwd uit verschillende lagen op elkaar, je voelt als het ware de oudheid. Londen daarentegen is de meest moderne, hippe stad ter wereld. Het is een stad van uitersten, van extreme luxe tot street style en grunge. Heel inspirerend!

Bovenaan de bucket list

Daar kan ik kort over zijn; als je Hairdresser of the Year wordt, mag je een show geven. Dát zou ik graag willen, het lijkt me echt fantastisch zo’n show te mogen samenstellen.


Het stokje gaat naar
Hakan uit Enschede. Hij is net met zijn vriendin zijn eigen salon BLUR begonnen. Hij is een fantastische kapper én een heel leuk mens.