Home INTERVIEW HAARKUNSTENAAR Estella van Oers
Stylist

INTERVIEW HAARKUNSTENAAR Estella van Oers

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. Estella van Oers vertelt over haar passie voor het kappersvak en haar plannen om een compleet nieuw concept te starten!.

Haarkunstenaar-estella-van-oers.Waarom kapper

Dat was eigenlijk toeval. Voor mijn middelbare school moest ik stage lopen bij een kapsalon en dat vond ik zo leuk, dat ik besloot de kappersschool te gaan doen. Daarna heb ik gewerkt bij Kinki in Haarlem en later een stoel gehuurd bij Salon B in Amsterdam. Maar ik wilde toch echt zelf ondernemen en daarom heb ik met Adriana en Rachel (ook van Salon B) The Building AMS opgericht. Ik wil nooit stilstaan en hou van aanpakken. Volgende maand openen we nóg een salon!

Grootste uitdaging van het kappersvak?

Om vernieuwend te blijven in haar en zorgen dat de salon kwaliteit en belevenis biedt. Vernieuwen doen we ook met onze volgende salon, een duurzame salon. Noem het ‘sexy organic’. Je moet de klant steeds weer iets anders kunnen bieden.

`Estella van Oers">Je moet de klant steeds weer iets anders kunnen bieden`

Haarstylist of kapper?

Ik zie mezelf als een ondernemende kapper. Ik heb wel even gesnuffeld aan haarstylist, maar zie mezelf toch als kapper.  Ik ben wat dat betreft een nuchtere Hollandse.

Belangrijkste les die je in je carrière hebt geleerd?

Vroeger had ik het idee dat je als kapper heel hard moest werken voor weinig geld. Er werd altijd een beetje neerbuigend over gedaan. Maar nu weet ik dat je heel ver kunt komen in dit vak. Het is echt een ambacht en veel breder dan wat men vroeger dacht.

Lees ook:

INTERVIEW ILHAM MESTOUR

INTERVIEW RACHEL GEERMAN

Estella-van-oers-01

Waar heb je jouw succes aan te danken?

Wilskracht. En ik ben een hele harde werker. Dat komt ook doordat ik met plezier werk. Het is daarom belangrijk het juiste pad te kiezen. Er komen veel kansen, maar die moet je ook nemen. Je kunt wel dromen over iets, maar dan moet je het ook doen!

Doorbraak in je carrière?

Dat was de overstap van het werken voor een baas naar het huren van een stoel. Toen zette ik de eerste stappen naar het ondernemerschap. Ik ben daar veel professioneler door geworden.

`Estella van Oers">Waar op dit moment de focus op kleurgebied ligt, is color contouring`

Aanpak bij nieuw persoon in de stoel?

Ik kijk altijd naar de pluspunten van mensen. Wat maakt ze mooi en hoe kun je dat het beste benadrukken. Als ik zie wat mooi is, benoem ik dat ook bij de klant. Ik zie het haar echt als een omlijsting van het gezicht. Waar op dit moment de focus op kleurgebied ligt, is color contouring. Je pas de kleur aan op de harde en zachte lijnen in het gezicht .

Welk haarproduct momenteel favoriet?

De kleuringen van Keune uit de So Pure range. Ik houd van kleuren en organische producten. Maar meestal boet je dan toch in aan glans of grijsdekking. We hebben veel organische producten getest, maar deze vind ik echt de beste.

Echt NOOIT doen met je haar!

Zo’n grote, lelijke kappersklem in je haar doen. En kies nooit voor rood, als je grijs haar hebt. Mits je elke twee weken je uitgroei wil laten bijkleuren. Anders staat het zo lelijk …

Stijlicoon?

Linda Evangelista! Supermodel uit de jaren 90. Ik vind haar een topmodel omdat zij echt van style kan veranderen en alles bij haar goed staat. Zij is het bewijs dat kort haar echt sexy is bij een vrouw.

Van wie zou je het haar graag onder handen nemen?

Alle vrouwen die zichzelf niet mooi voelen. Ik zou ze graag weer blij in de spiegel willen laten kijken. Je kunt zoveel doen met haar!

Nederlandse vrouwen ...

In Amsterdam zie je veel verschillende types, maar het valt me wel op dat vrouwen er verzorgd bijlopen. Wat dat betreft is het de laatste jaren erop vooruitgegaan. Er wordt meer besteed aan uiterlijk, dat zie je ook aan de blow-dry en braid bars hier.

Estella-van-oers-02

Toekomstplannen?

Voorlopig ben ik even heel druk met de nieuwe salon. Er is wel een groter plaatje, maar ik geloof erin om eerst het ene heel goed te doen en stapje voor stapje verder te gaan. Als alles goed gaat, kunnen we weer verder kijken.

Welk land wil je nog een keer bezoeken?

Ik zou graag eens naar Goa (India) gaan. Vooral de rust en het spirituele spreekt me aan. Het lijkt me fijn om even een andere kijk op de wereld te hebben.

Bovenaan je bucket list …

Als ik iets echt wil doen, doe ik het ook. Zo heb ik al heel wat dingen van mijn lijst kunnen afstrepen. Zoals Burning Man waar ik vorig jaar ben geweest. Fantastisch!

Het stokje gaat naar ...

Marriët Gakes, de moeder van het kleuren. Ik vind haar echt een powervrouw!

Lees ook: INTERVIEW ILHAM MESTOUR of INTERVIEW RACHEL GEERMAN