Home Interview HAARkunstenaar Ed Noijons
Stylist

Interview HAARkunstenaar Ed Noijons

Serie interviews met het toptalent van de Nederlandse kapperswereld, waarbij elke keer het stokje wordt doorgegeven aan een collega. HAARkunstenaar Ed Noijons werkt bij Pro Solo in Alkmaar is dit keer aan de beurt.Waarom kapper

Dit was geen bewuste keuze. Ik ben er eigenlijk ingerold. Het werken met vormen, structuren en texturen was mij niet onbekend door met mijn opleiding tot binnenhuisarchitect

Wat vind je leuk aan het kappersvak?

De verschillende mensen die je zo probeert te coachen zodat ze zelf ook het beste uit zichzelf kunnen halen wat betreft hun haarimago.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Ik manage en begeleid het Pro-Solo team, beheer de agenda van Mark van Westerop en doe daarnaast nog diverse kleurbehandelingen.

Nederlandse vrouwen doen vaak alleen moeite als ze een feestje hebben.

Hoogtepunt uit je carrière?

De Coiffure award 2014! Als Pro-Solo waren we erg (positief) aanwezig. We behaalden vier eerste en vier tweede plaatsen en bovendien werd Mark van Westerop Hair dresser of the year 2014.

Wat is je aanpak bij een nieuwe klant?

Ik probeer er achter te komen wat de daadwerkelijke reden is van hun salonbezoek. Wat wil deze klant uitstralen en hoe kan ik als kapper mijn bijdrage hieraan leveren.

Waarom komen klanten terug?

De ontspannen sfeer, optimale begeleiding en coaching bij hun haarimago!

Welk soort kapsel spreekt je aan?

Ongedwongen, vrouwelijk, organisch en natuurlijk.

Creaties-van-Ed-Noijons

Met welke ontwerper zou je willen werken?

Hoe geweldig zou het zijn om het haar te mogen doen bij de Victoria Secret show. Prachtige & krachtige vrouwen met geweldig haar!

Favoriet haarproduct

Sebastian professional Zero Gravity haarspray. Deze spray heeft oneindig veel mogelijkheden zonder dat er vervelende restjes achterblijven in het haar.

Graag een keer in de stoel ...

Doutzen Kroes. Wat een super vrouw! Zij heeft de beauty maar ook de brains.

Nederlandse vrouwen ...

Nederlandse vrouwen doen vaak alleen moeite als ze bijvoorbeeld een feestje hebben. De rest van de week lopen ze met een staartje of knot. Waarom? Je wilt er toch de hele week fantastisch uitzien!

Nog een keer werken met ...

Marriet Gakes, zij is een ware artiest.

Inspirerende stad ...

Niet een bepaalde stad maar wereldsteden inspireren mij door hun diversiteit aan mensen en gebouwen (vormen & kleuren).

Bovenaan je bucket list ...

Pff heb je even ... Het winnen van een Coiffure award, parachute springen, New York en andere hoofdsteden van de wereld bezoeken.

Het stokje gaat naar ...

Patrick Verhoef van bij Patrick uit Terborg.