Home IN GESPREK Wat is dat toch met klanten en foto’s?
Hair update

IN GESPREK Wat is dat toch met klanten en foto’s?

MOOIE PLAATJES
Lynn_Marit
Elke maand wisselen Lynn  & Marit gedachten uit over haarzaken. Lynn werkt bij Kapsalon MOGEEN en is oprichter van Haarindesoep.nl, een blog waarop je alles kunt vinden over haar in de breedste zin van het woord. Marit is oprichter van Wiewathaar.nl, dé consumenten review site over kappers en haarproducten. Ze schrijven elkaar over dingen die hun opvallen in de kapperswereld; Lynn vanuit het kappersperspectief; Marit bekijkt de zaken als consument. Zo brengen we miscommunicaties op een luchtige manier in beeld en proberen  we elkaar beter te begrijpen.

Marit, waarom nemen klanten zo graag foto's mee van celebs?

[su_testimonial name="Lynn" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Lynn.jpg" company="Haar in de Soep" url="http://www.haarindesoep.nl]Hoi Marit,
Een bezoek aan de kapper blijkt voor schrikbarend veel klanten een zenuwslopende noodzaak die te vergelijken is met een bezoek aan de tandarts. Ooit hoorde ik iemand zeggen: ”een kapper is één van de mensen die ervoor kan zorgen dat je weken niet lekker in je vel zit”. Dat veel klanten daarom voorbereid plaats willen nemen in de gevreesde kappersstoel kan ik enigszins begrijpen. Waar ik niets van begrijp is waarom zoveel klanten foto’s van celebrities uit prachtige magazines meenemen als voorbeeld. Áls het type, de lengte en hoeveelheid haar al overeen komen met de haardos op de foto is zo’n gefotoshopt beeld natuurlijk nog steeds onmogelijk na te bootsen. Daarbij willen de meeste mensen geen uren besteden aan het stylen van hun haar. Nee, ze willen wakker worden met een coupe zoals die op de voorbeeldfoto.
Wat is dat toch met klanten en foto’s? Hebben jullie niet genoeg vertrouwen in een ervaren kapper? Is het simpelweg te vaak mis gegaan om nog iets aan het toeval over te laten?
[/su_testimonial]
[su_testimonial name="Marit" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Marit.jpg" company="Wiewathaar.nl" url="https://www.wiewathaar.nl"]Hoi Lynn,
Niet voor niets zijn glossies met foto's van modellen & celebs zo populair. Ergens weten we wel dat die foto's bewerkt zijn, maar ze zijn nu eenmaal heerlijk om bij weg te dromen. We willen allemaal wel de prachtige volle lokken van Doutzen of Jen. Dat we niet elke dag een half uur eerder willen opstaan voor het stylen en überhaupt minder haar hebben dan een celeb met extensions, vergeten we dan maar even. Net als het feit dat foto's van zelfs de mooiste vrouwen zijn gefotoshopt. Een foto meenemen naar de kapper geeft houvast aan een bezoek, waar veel vrouwen inderdaad tegenop zien. In de kappersstoel voelen we ons bekeken en beoordeeld, met name door onszelf. Want een paar uur tegenover een confronterende spiegel zitten, helpt al helemaal niet!
Het is lastig om jezelf te blijven in een wereld van opgepoetste plaatjes, vrolijke Facebook 'vrienden' en laatste trends die je moet volgen. Misschien is het wel een taak van de kapper om ons die aandacht en bevestiging te geven, dat we lekker gaan zitten en de foto de foto laten.
[/su_testimonial]
Ben je zelf kapper of klant en heb je ook een vraag?
Mail je consumentenvraag naar [email protected] of je kappersvraag naar [email protected]