Home IN GESPREK Waarom gaan kappers naar Hair Shows?
PRO NIEUWS

IN GESPREK Waarom gaan kappers naar Hair Shows?

HOE VERTALEN KAPPERS CATWALK HAIR NAAR REAL HAIR?
Marit&Lynn-hairshows
Elke maand wisselen Lynn  & Marit gedachten uit over haarzaken. Lynn werkt bij Kapsalon MOGEEN en is oprichter van Haarindesoep.nl, een blog waarop je alles kunt vinden over haar in de breedste zin van het woord. Marit is oprichter van Wiewathaar.nl, dé consumenten review site over kappers en haarproducten. Ze schrijven elkaar over dingen die hun opvallen in de kapperswereld; Lynn vanuit het kappersperspectief; Marit bekijkt de zaken als consument. Zo brengen we miscommunicaties op een luchtige manier in beeld en proberen  we elkaar beter te begrijpen.
Marit&Lynn

Waarom gaan kappers naar Hair Shows? Hoe vertalen ze wat ze zien?

[su_testimonial name="Marit" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Marit.jpg" company="Wiewathaar.nl" url="https://www.wiewathaar.nl"]Hoi Lynn,
Laatst kwam ik je tegen bij de Fashion Week Amsterdam voor een hair show. Dat was natuurlijk heel gezellig, maar op weg naar huis kwam meteen de vraag bij me op wat kappers doen met deze informatie. De meeste modellen hadden enorme haarstukken op hun hoofd en de kapsels zagen er waanzinnig uit, maar ze waren niet bepaald draagbaar. Ik weet dat veel kappers het leuk vinden om naar shows te gaan voor nieuwe ideeën. Mijn vraag is, wat doen jullie kappers, met dit soort inspiratie? Hoe vertaal je catwalk hair naar real hair, dus kapsels die klanten in de salon kunnen dragen? Of doen jullie er verder weinig mee in de salon?
[/su_testimonial]
[su_testimonial name="Lynn" photo="https://www.wiewathaar.nl/images/blogs/Lynn.jpg" company="Haar in de Soep" url="http://www.haarindesoep.nl"]Hoi Marit,
Je hebt gelijk, de kunstwerken die we te zien kregen tijdens de Amsterdam Fashion Week haarshow waren lang niet allemaal draagbaar. Toch zijn er tijdens de meeste haarshows altijd looks te zien die één op één gekopiëerd kunnen worden naar de salon. Al ga ik niet naar een show om een nieuwe trend te spotten die ik mijn klanten kan aansmeren. Ik ga voor de beleving en wil de zaal verlaten met een kriebelbuik. Met het gevoel dat ik iets nieuws gezien heb wat mij prikkelt om zelf ook op zoek te gaan naar vernieuwing. Wat dat betreft is een haarshow net zo inspirerend als een goede expositie of een bijzondere film. Als je zorgt dat je genoeg blijft zien, lezen en ontdekken dan komen die nieuwe ideeën vanzelf.
[/su_testimonial]

Selfie Lynn & Marit tijdens de L'Oréal Hair Show
Selfie Lynn & Marit tijdens de L'Oréal Hair Show

Ben je zelf kapper of klant en heb je ook een vraag?
Mail je consumentenvraag naar [email protected] of je kappersvraag naar [email protected]