Home Ik hoop dat we ooit niet meer hoeven te praten over ‘diversiteit’
BEAUTIFUL PEOPLE

Ik hoop dat we ooit niet meer hoeven te praten over ‘diversiteit’

Janice Deul zet zich sinds 2014 in voor meer diversiteit en inclusiviteit binnen de fashion- & beautybranche. Ze richtte het social media-platform Diversity Rules op en is daarnaast o.m. werkzaam als lifestyle journaliste. Momenteel schrijft ze een handboek over inclusieve mode en al eerder was ze een van de auteurs van een boek over black hair: Little Black Hair Book.

Interview met Janice Deul
Janice zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit

Mijn droom is dat ieders schoonheid wordt gevierd, ieders talent wordt benut en cultuur wordt gerespecteerd.

Aanleiding voor jouw missie?

Een ontmoeting met een meisje dat heel graag model wilde worden. Een beeldschoon meisje, maar bij modellenbureaus kreeg ze steevast te horen dat ze al ‘een donker model’ hadden. Dus hoe leuk ze ook werd gevonden, ze werd meteen gestereotypeerd als dat zwarte meisje en verder werd niet gekeken naar haar kwaliteiten. Het enige wat telde was haar huidskleur. Dat verhaal raakte me, want ik ben zelf opgegroeid in een omgeving waar iedereen mij aardig en slim vond.

Van huis uit had ik meegekregen dat je alles kon worden wat je wilde, als je je best maar deed. Ik woonde in Alphen aan den Rijn, ging studeren in Leiden en daarna werken in de bladenindustrie. Ik leefde letterlijk in een heel witte wereld, waarin mijn uiterlijk me echter nooit in de weg had gezeten, dus om te horen dat iets niet voor je is weggelegd op grond van je huidskleur, was shocking voor mij. Het meisje in kwestie was echter gewend aan afwijzingen zoals deze. Zij was juist heel erg verbaasd over mijn verbazing. De ontmoeting met dit meisje was een eye-opener voor mij. Door haar heb ik besloten dat ik bij moest dragen aan verandering.

Racisme

Inmiddels voel ik hetzelfde als dat meisje toen, als witte mensen verbaasd zijn over de verhalen die nu loskomen met de BlackLivesMatter beweging. Ik zal mensen nooit veroordelen op het feit dat ze iets niet weten. Want als jij die ervaring niet hebt, dan snap ik dat. Waar ik geen begrip voor heb zijn mensen die het vervolgens gaan ontkennen. Natuurlijk is de situatie in Nederland anders dan in Amerika, maar ook hier is sprake van racisme. Vaak in alledaagse dingen, die voor de witte omgeving futiel en betekenisloos lijken. ‘Grapjes’ of opmerkingen die zo ingebakken zitten in de Nederlandse taal en het systeem dat we niet zien, maar dat ook dat racisme is. Onbedoeld racisme is ook racisme.

Ik zal mensen nooit veroordelen op het feit dat ze iets niet weten.

Vind je de inzet van de beautybranche voldoende?

Nee, bij lange na niet. Er zijn wel dingen veranderd, ook al zijn die veranderingen niet vanuit de industrie zelf gekomen. De modewereld, waarvan we denken dat deze heel vooruitstrevend is, loopt vaak achter op maatschappelijke ontwikkelingen. Soms lijkt het zelfs alsof deze branche racistischer is dan andere. Het is een bolwerk van witte mensen. Nu zie je bijvoorbeeld vaker modellen van kleur op covers, maar het gaat ook om de mensen achter de schermen. Degenen op de redactie, die de beslissingen nemen. En dat geldt ook voor de beauty-industrie. Over de hele linie zou een diversiteitsboost moeten komen, zodat ook mode en beauty een weerspiegeling zijn van onze samenleving. Dan is de kans groot dat je meteen verlost bent van al die racismerellen bij modebedrijven en -bladen, die nu schering en inslag lijken te zijn.

Belangrijk is er structureel een beleid wordt ontwikkeld dat gericht is op diversiteit.

De ontwikkelingen van de laatste tijd hebben deze discussie nieuw leven ingeblazen. Consumenten worden steeds bewuster en het is tijd dat er nu actief dingen gaan veranderen. Afgelopen zomer zijn we massaal de straat opgegaan omdat de zoveelste zwarte man in de VS door politiegeweld werd vermoord. Velen vinden dit niet vergelijkbaar met de situatie bij ons, maar ook hier krijgen zwarte mensen vaak niet de ruimte om hun talenten te ontplooien en hun authenticiteit te vieren. Ik hoop echt dat dit wordt gezien.

Allerlei bedrijven spraken zich in juni uit tegen racisme; soms kun je je afvragen hoe welgemeend dat was. Want je zag ook bedrijven, die zich eerder nooit betrokken hadden getoond bij deze kwestie, nu ineens een zwart vierkantje plaatsen op hun social kanalen. Belangrijk is dat bedrijven en organisaties structureel een beleid ontwikkelen dat gericht is op diversiteit. Dus: aannemen van mensen met diverse achtergronden en ervoor zorgen dat de cultuur van het bedrijf, de organisatie of de school echt inclusief is. 

Zijn er voldoende salons voor mensen met black hair?

Nee. In de grote steden wel, maar ik woon in Leiden en zelfs daar kan ik met mijn haar nergens terecht. Heel specialistische behandelingen gaan te ver wellicht, maar in feite zou elke kapper de basiskennis over black hair moeten hebben. Dat is mijns inziens iets waar de opleidingen op moeten hameren. Zeker in deze tijd waarin de bevolking steeds multicultureler wordt waardoor het aantal mensen met krul of kroes alleen maar toeneemt.

Als je iets generaties lang voorgeschoteld krijgt, krijg je het idee dat je niet mooi bent als je daarvan afwijkt.

Voor lange tijd was een Europees uiterlijk wereldwijd de beautynorm. Nu is dat iets aan het verschuiven. We gaan meer naar een soort multiraciale look, maar toch nog redelijk wit. Als je dat beeld van generatie op generatie voorgeschoteld krijgt, krijg je al snel het idee dat je niet mooi of goed bent als je daarvan afwijkt.

Wat is jouw droom?

Mijn droom is dat ieders schoonheid wordt gevierd, ieders talent wordt benut en cultuur wordt gerespecteerd. Dat we het niet meer over onderwerpen als ‘diversiteit’ of ‘inclusiviteit’ hoeven te hebben, gewoon omdat het een vanzelfsprekendheid is. Want het gaat ook om het uitbannen van een neokoloniaal gedachtegoed en dat nog steeds wordt gevoed door de media. Niet gek dus dat dat nog steeds leeft, ook bij sommige mensen van kleur. Gelukkig is dit aan het veranderen. Zeker bij jongere generaties, die hun looks omarmen en hun etniciteit en eigenheid uitdragen, op de manier zoals zij dat zelf wensen. Prachtig vind ik dat. 

Favorieten van Janice: BOEK De koningin van Paramaribo, Clark Accord MUZIEK Bruce Springsteen, Lieve Hugo, Hazes ONTSPANNING sporten, alleen is dat er dit jaar nog niet van gekomen REIS China voelde echt als een ontdekkingsreis PLEK OM TE ZIJN bij mijn dierbaren

Little Black Hair Book | DiversityRules