Home Hoe zorg ik dat mijn krullen niet uitzakken?
Hair solutions

Hoe zorg ik dat mijn krullen niet uitzakken?

Ben jij ook in het bezit van een prachtige bos krullend haar? Dan weet je als krullenbol zeker ook hoe uitgezakte krullen jouw dag kunnen bederven.

SOLUTIONS voor veerkrachtige krullen

Je kent het probleem vast: je hebt je haar gewassen en in model gebracht en na een blik in de spiegel zien jouw krullen er fantastisch uit. Maar dan kijk je een paar uur later nog even en zijn je krullen helemaal uitgezakt!

Heb jij hier ook last van? Lees dan snel verder want er zijn dingen die je kunt doen om dit te voorkomen!

Waardoor kunnen krullen verdwijnen?

Krullen zijn vaak droog en hebben extra voeding nodig, met name proteïne. Dit stofje zorgt voor de elasticiteit in je haar, waardoor je krullen hun veerkracht krijgen. Haar bestaat voor een groot deel uit proteïne. Bij gebrek aan proteïne, zal het haar breekbaar worden en zullen de krullen hun definitie verliezen.

Ook haar dat te droog is kan een reden zijn dat de krullen verdwijnen. Door niet de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, je haar te lang te föhnen of door het haar chemisch te behandelen (verven en met name blonderen), zullen je krullen in kwaliteit achteruit gaan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC03721-1024x768.jpeg

Het is dus heel belangrijk om de juiste producten te gebruiken en je haar op milde wijze te behandelen als je krullen je lief zijn!

De Gelee Curl van Chromalya geeft gedefinieerde, veerkrachtige en verzorgde krullen. De hele dag door.

Nouschka (Kapsalon Purelou)

Oplossingen voor veerkrachtige krullen

 1. Voorkom uitdroging
  Probeer je haar na het wassen zoveel mogelijk aan de lucht te laten drogen en gebruik pas op het laatste moment de föhn met een diffuser. Gebruik trouwens helemaal geen handdoek na het wassen, maar een oud T'shirt om teveel wrijving met je krullen te voorkomen.

  Ook kun je het beste niet te lang in de zon gaan en als je dat doet een oil spray gebruiken, die het haar in de zon beschermt.
 2. Houd je proteïne niveau op peil
  Als je krullen weinig veerkracht meer hebben, kun je het beste verzorgingsproducten gebruiken met proteïne. Vraag je kapper om advies, maar kies zo mild mogelijk en het liefst producten op natuurlijke basis. Chromalya is een natuurlijk verzorgingsmerk dat verkrijgbaar is bij de natuurkapper. Zij hebben een paar fijne treatments die het haar een extra proteïne boost geven.
 3. Goed knippen
  Een goede basis is het halve werk. Laat je krullen daarom altijd knippen door een speciale krullenkapper, want een goede coupe kan wonderen doen voor het behoud van je krullen.
 4. De juiste verzorging
  Gebruik geen producten met sulfaten, siliconen of alcohol en koop verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten. Borstel je krullen zo weinig mogelijk, anders kan het haar afbreken. Gebruik het liefst je vingers door je krullen, of koop een speciale krullenkam

Tot slot is het belangrijk om de juiste stylingproducten te gebruiken. Een ideaal product om je krullen weer tot leven te brengen zonder ze te verzwaren is de Gelée Curl van Chromalya. Lees snel verder!

Chromalya Gelée Curl

Deze stylinggel zorgt dat je krullen worden gedefinieerd. Bovendien beschermt dit product je haar de hele dag, terwijl de gel je krullen niet verzwaart, maar wel mooi in model houdt.

Breng de Gelée Curl aan op de lengtes van je (nog natte) krullen en knijp er de juiste vorm in. Je kunt deze gel ook op droog haar gebruiken om je krullen tussendoor in model te brengen. Zo blijven je krullen de hele dag perfect in model zonder uitzakken.

CHECK IT OUT!

LEES OOK: De Tried & Tested over Chromalya Volume Shampoo en Masker