Home Hoe word je kapper bij Salon B?
Ondernemend

Hoe word je kapper bij Salon B?

B-academyOnlangs was er een leuke presentatie bij de B Academy. B Academy leidt zelfstandige kappers op die daarna meestal doorstromen naar een van de vestigingen van Salon B.
welkomOprichter Andy Uffels vertelde gepassioneerd over zijn concept. Hij wilde een plek creëren waar creatievelingen samenkomen om nieuwe dingen te maken op gebied van haar. Dat is hem goed gelukt met Salon B die inmiddels 8 vestigingen telt. Ook de B Academy is fors aan het uitbreiden. Wij waren op het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost, maar inmiddels zijn er ook academies in Arnhem en Eindhoven.
Andy gelooft heilig in educatie, maar dan wel waar kappers in de praktijk ook echt iets aan hebben. Aan permanenten doen ze niet bij de B Academy, maar des te meer aan het spotten en vertalen van catwalk trends. Veel docenten hebben zelf backstage gewerkt en brengen hun kennis bij de B Academy over op hun studenten. Als je de basisopleiding doet, wordt je in slechts 40 weken klaargestoomd om kapper te worden. Daarna worden de beste studenten gevraagd om maximaal 1 jaar te werken bij The Graduates, waar ze intensief begeleid worden door 2 coaches. De coach volgt alles, van het adviesgesprek met de klant tot de behandeling zelf.
leslokaal

Er wordt heel goed op de interactie met de klant gelet. De kappers worden immers opgeleid tot zelfstandig ondernemer die uiteindelijk een stoel kunnen huren bij Salon B. Ze leren om zelf een klantenkring op te bouwen en die te behouden. We werden rondgeleid door de Academy  en kregen meteen nog wat tips mee hoe je zelf de nieuwste hairdo's kunt maken.
DO IT YOURSELF CATWALK HAIR
UNPRETTY TWISTED UPDO
twisted-updo
Je prept je haar met haarpoeder en doet het haar in een middenscheiding. Daarna rol je beide voorkanten met een twist naar achteren en zet dit in de nek vast met steekspelden. Finish met haarlak.
DOUBLE FRENCH TWIST
french-twist
Prep je haar weer met poeder. Verdeel het haar in 3 delen; de zijkanten en de achterkant. Toupeer het haar, waarbij je royaal haarlak gebruikt. Daarna borstel je de zijkanten glad en draai je het har naar binnen. Doe eerst 1 zijkant, zet dat vast en neem dan de andere zijkant, zodat er een soort 'stiksel' van steekspelden ontstaat in het midden. Vervolgens toupeer je ook de bovenkant en zet dat vast naar wens. Finish met haarlak.
TOUCH OF GRUNGE
grungePrep je haar het thickening lotion en maak een horizontale scheiding achter, onder het oor. Werk met je vingers door het haar, draai en twist het, terwijl je het föhnt. Je zult merken dat het haar een stugge golvende structuur krijgt. Spray een beachspray op de bovenkant van het haar en blijf met de vingers door het haar werken, terwijl je het föhnt. Maak deze look af met een verwarmde wax die je met je vingers spaarzaam door het haar verdeelt.

Vijf vragen aan Andy Uffels lees je hier