Home Hoe krijg ik veerkrachtige krullen?
Hair solutions

Hoe krijg ik veerkrachtige krullen?

Heb jij krullend haar? Gefeliciteerd, want krullen zijn geweldig! Tenminste ... als je krullen zacht zijn en veerkracht hebben, zodat ze dansen om je gezicht. Een futloze bos krullen, die neigt tot pluis is natuurlijk niet wat je wilt. Toch hebben veel krullenbollen last van dit probleem. Lees hier hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

SOLUTIONS voor mooie krullen

Veel vrouwen dromen van mooie krullen, maar krullend haar heeft wel speciale verzorging nodig. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor krullend haar met voldoende veerkracht als je eenmaal weet waar je op moet letten en welke producten je het beste kunt gebruiken.

Hoe komt het dat krullen vaak futloos zijn?

Krullend haar is meestal veel droger dan steil haar. Daarom hebben krullen veel meer hydratatie nodig dan andere haartypes. Ook het gebruik van shampoos die sulfaten bevatten (sodium laureth sulfaat of lauryl sulfaat) geven wel veel schuim, maar drogen je kwetsbare krullen alleen nog maar meer uit. Let daarom op de ingrediëntenlijst of vraag je (krullen)kapper om advies! Vermijd sowieso niet-natuurlijke producten, die veel vaker stofjes bevatten die je krullen kunnen uitdrogen, waardoor ze hun veerkracht verliezen.

Suzanne de Wit

Als krulexpert, ambassadeur trainer voor BOUCLÈME in de Benelux en krullenbol, maakte ik een vreugdedansje toen dit merk naar Nederland kwam. Dit is wat je voor je krullen wil. Volledig CG (sulfaat, parabeen en silicone vrij en geen uitdrogende alcohol).

Simpelweg, BOUCLÈME heeft alles in huis voor de perfecte krul. Geen ingewikkelde hoeveelheid producten maar een 3 staps methode: reinigen, verzorgen en styling. Voor iedere soort curly hair is er wel een geschikt product . BOUCLEME is volledig plantaardig, goed voor je krullen en voor het milieu en daarnaast is het vegan en cruelty free. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gels van BOUCLÈME en in het bijzonder de Curl Defining Gel. Dit is een  echte alleskunner. Deze serum-achtige gel  heeft een medium hold en is perfect te mixen met alle andere producten van BOUCLÈME om daardoor je favoriete product te creëren die aan al je wensen voldoet. Multifunctioneel te gebruiken als alleenstaand product, te combineren met de andere producten en te gebruiken voor een refresh behandeling. Je kunt nooit teveel gebruiken en je haar zal niet vet worden. Het resultaat: natuurlijk verzorgende veerkrachtige krullen die voelen alsof er geen product gebruikt is. De producten zijn ook te bestellen voor Belgische salons.

Kapster & eigenaresse Topline Kappers te Boekel, Suzanne de Wit

Hoe zorg je dat jouw krullen dansen?

 1. Pas op met kammen!
  Ten eerste: gebruik nooit een borstel voor je krullen, maar in plaats daarvan een grove kam of je vingers. Hiermee voorkom je gebroken haar en blijven je krullen mooier. Je kunt je krullen ook kammen in de douche nadat je er conditioner op hebt gedaan.
 2. Droog je krullen niet met een handdoek
  Een handdoek haalt al het vocht uit je haar, waardoor je krullen kunnen gaan pluizen. Gebruik liever een oud T-shirt om je krullen mee te drogen. En nu we het toch over drogen hebben, zet je haar in een losse knot of staart bovenop je hoofd vast. Hierdoor gaan je 'zware' natte krullen niet hangen en vallen ze mooier als ze droog zijn.
 3. Ga naar een krullenkapper
  Kies je kapper zorgvuldig en check eerst of deze kapper echt ervaring heeft met krullen knippen. Want dat is een specialisme op zich. Krullen moeten heel anders worden verzorgd en geknipt dan steil haar en een goede coupe is vaak het halve werk.
 4. Pas op welke producten je gebruikt
  Als je krullend haar hebt, moet je heel kieskeurig zijn welke producten je gebruikt. De producten van BOUCLÈME zijn speciaal gemaakt voor krullen en zijn bovendien helemaal plantaardig en mild voor je haar. Gebruik een lichte shampoo voor krullend haar en zorg dat je geen stylingproducten gebruikt waar je krullen hard van worden. Een heel fijn product waar je krullend haar zacht en veerkrachtig van wordt, is de BOUCLÈME Curl Defining Gel.
BOUCLÈME CURL DEFINING GEL

Deze serum achtige gel met medium hold geeft je de hele dag door controle over je krul en een ongelooflijke definitie. Je kunt nooit te veel gebruiken en het haar wordt nooit vet. Bovendien geeft het een natuurlijk resultaat alsof er geen product gebruikt is.

Verdeel met de vingers door nat haar. Style - gel droogt stevig op. Als het haar volledig droog is ‘scrunch’ je je haar om je zachte, veerkrachtige krullen los te laten.

Let maar eens op, als jij je krullen goed verzorgt met de juiste producten, je regelmatig een goede kapper bezoekt en je bovenstaande tips volgt, dan steel jij straks de show met een dansende krullenbol!

Cover: Matheus Ferrero