Home Het verslag van The Hair X-perience 2022
Events & Awards

Het verslag van The Hair X-perience 2022

Na 3 jaar wachten mocht het weer: een kappersbeurs bezoeken! En  aan de enthousiaste reacties te horen, bleek wel hoe dat werd gewaardeerd. Want de meeste kappers hebben een paar moeilijke jaren achter de rug.

Lockdowns, omzetverlies en werken met allerlei beperkende regels, waren niet bevordelijk voor het werkplezier. Veel ondernemers hebben nachten wakker gelegen door de zorgen en net nu corona voorbij is, zitten we weer in een oorlog op Europees grondgebied met alle economische gevolgen van dien. Ook daarom kwam deze beurs als geroepen: een leuk teamuitje en de kans om weer te netwerken met collega's en om inspiratie op te doen.

Op 12 en 13 juni openden de deuren van de evenementenhal in Gorinchem weer en stroomden de bezoekers The Hair X-perience binnen. De beurs was iets kleiner dan voorgaande jaren, maar standhouders waren het erover eens dat het publiek erg enthousiast en geïnteresseerd was. Het was dus kwaliteit boven kwantiteit.

Salonexclusief

Vooral de salonexclusieve merken waren aanwezig. Het was jammer dat de 'grote' merken ook de grote afwezigen waren, want een kappersbeurs zou gesteund moeten worden door de hele branche. Maar er was genoeg te beleven; er waren workshops, look & learns en diverse talks van specialisten uit de branche. De stands zagen er verzorgd uit. Kortom de sfeer was goed; iedereen had er weer zin in!

Deze stand was wel heel bijzonder met een soort 'sushi train' concept, waarbij de producten als een treintje aan je voorbij gingen.

Leukste kapsalon

Hein van Gastel van SOLO Industries
De Leukste Kapsalon verkiezing
Even uitrusten en wat drinken

Ook werd op zondag 'De Leukste Kapsalon van Nederland' bekendgemaakt op de main stage. Deze werd gewonnen door De Knipgarage.

Het herenvak

De mannen werden ook dit keer niet vergeten. De 'Gladjakkers' gaven een show en op kleine podia werden herenkapsels gedemonstreerd. GertJan van Gils liet voor Moser stap voor stap zien hoe je met een tondeuse aan de slag kunt.

Lancering 2 nieuwe kappersmagazines

Tot slot werd op de WieWatHaar stand op zondag de 2 nieuwe vakbladen HIB en VIBES gelanceerd onder het genot van een drankje. VIBES. is gericht op de jonge kapper en HIB is gemaakt voor de ondernemende kapper.

Het waren mooie dagen, waarbij het kappersvak in al haar facetten werd gevierd. De volgende Hair X-perience vindt plaats op 11 en 12 juni in Gorinchem.