Home Het bruidskapsel van Meghan Markle: een voorspelling
Hair update

Het bruidskapsel van Meghan Markle: een voorspelling

Over een paar weken is het zo ver: Meghan en Harry gaan elkaar eeuwige trouw beloven. De hele wereld zal meeleven met het paar: de prachtig mooie Meghan met haar prins op het witte paard. Van de strakke rokjes in het advocatenkantoor uit de hitserie Suits naar een heus kasteel, met prins en lakeien. En niets weerhoudt ons ervan om vast te fantaseren over haar looks, en natuurlijk over haar kapsel.

Stijlvol, elegant maar met een eigen stempel

Er zijn al meerdere officiële gelegenheden geweest van het paar en tot nu toe leek Meghan graag de kledingstijl van haar toekomstige schoonzus Kate en van andere Europese royals te willen overnemen. Misschien in een poging om een plekje te veroveren binnen de Engelse koninklijke familie. Aan de andere kant heeft zij ook al met een aantal tradities gebroken, zeker ook wat betreft haar haarstijl. Ze kan dus haar inspiratie halen uit eerdere koninklijke huwelijken, maar zal dan waarschijnlijk haar eigen stempel willen drukken. Lysandro van LysandroCicilia hairstylist waagt zich aan een voorspelling.

Kate Middleton’s haar op haar huwelijksdag was prachtig: het was half opgestoken en half los. Dit was in 2011 een duidelijke haartrend. Maar ook al oogt de stijl tijdloos en zijn er nog altijd veel vrouwen die deze look voor hun speciale dag willen, verwacht ik niet dat Meghan voor een kopie van deze look zal gaan.

Geen koninklijk huwelijk zonder diadeem

Onmiddellijk na de verlovingsaankondiging begon er te speculeren over de vraag welke tiara Meghan op haar trouwdag zou dragen. Een hardnekkig gerucht is dat ze weleens de tiara die door prinses Diana tijdens haar huwelijk met prins Charles zou kunnen dragen.  Dit beroemde diadeem is privébezit van de familie Spencer en is dus niet in bezit van het Engelse koninklijke huis.

Welke tiara het uiteindelijk ook wordt, het zal stevig worden vastgezet met onzichtbare haarschuifjes. Dit zagen we ook bij het prachtig en superstrakke haar van koningin Máxima tijdens de troonwisseling. Een diadeem, die vaak in de juiste maat versteld kan worden, krijgt zo extra stevigheid.

Van warrige knot naar stijlvolle chignon

Terug naar Meghan: tijdens haar officiële optredens heeft zij een aantal keren een ‘messy bun’ , al dan niet aan de zijkant gedragen. Begin dit jaar stonden de conservatieve kranten en tijdschriften in Engeland vol met het nieuws dat Meghan breekt met alle tradities, waaronder haar haarstijl. Een warrig knotje werd niet als ‘koninklijk’ genoeg gezien.

Toch zal ik niet raar opkijken als zij op haar trouwdag kiest voor opnieuw een versie van de door haar zo geliefde knot, maar dan wel een stijlvolle gepolijste versie. Mogelijk een romantische en klassieke chignon versie, waarbij zij haar haar aan de zij- en achterkant laat touperen. Ze krijgt zo een vol kapsel, waarin een diadeem schitterend zal staan.

Voor welke haarstijl ze uiteindelijk ook zal gaan ze zal er vast geweldig uit zien. En wij kijken mee, net als de rest van de wereld!  Zet maar in je agenda: op 19 mei 2018 weten we meer.