Het aftellen kan beginnen: Mijn inzending voor de Coiffure Award

CA-carola-den-deugd

Het aftellen begint.. Het is bijna zo ver; dé uitslag van de Coiffure Award!

In oktober hebben we de foto’s al geschoten en als team dachten we, DIT is het! Maar nu een half jaar later ben ik super zenuwachtig. Ik zit regelmatig te struinen op internet naar foto’s.. Wat heeft de rest gemaakt? Kan mijn serie daar tegen op? Helaas kan ik nog niet heel veel vinden en blijf ik natuurlijk lekker zenuwachtig tot dat vrijdag EINDELIJK die brief weer op de mat valt. Vorige week heb ik de postbode al opgezocht (dit is heel normaal voor iemand die mee doet aan de coiffure award) met de vraag of ze alsjeblieft voor één keer haar post ronde wil beginnen in mijn straat in plaats van te eindigen. Ze keek me aan en zei.. ‘Is het weer zo ver?? Natuurlijk!’
Yess! Fijn! Dat scheelt weer een halve dag buikpijn..
Waarom doe ik dit dan? En dan ook gelijk antwoord op de veel gestelde vraag: Wat win je hier mee?
Waardering en naamsbekendheid! Laten zien wie je bent en wat je kunt. Het ontwikkelen van je creativiteit. Daar doe je het voor! Het is een bekroning op je werk ♡
CA-carola-den-deugd3
Ik heb lang getwijfeld maar heb dit jaar besloten dat ik mijn werk de week vooraf ook al ga delen. Waarom ook niet? Het mag vanaf een week voor de bekendmaking van de nominaties en de keuzes zijn toch al gemaakt. Hoewel ik super zenuwachtig ben, ben ik ook onwijs trots deze prachtige serie! Eindelijk mag ik mijn werk laten zien!

Another universe

CA-carola-den-deugd1

Another universe Dit is wie ik ben. Dit is mijn storyCarola
Ik zou graag vertellen dat ik een onwijs mooie story vooraf heb bedacht over mijn collectie. Dat ik naar de lucht keek en een fantastisch mooie wolk voorbij zag komen en daardoor geïnspireerd raakte, maar dat is niet zoals het in mijn hoofd gaat.
CA-carola-den-deugd2
Ik werk altijd met veel liefde en passie aan haar. Ik hou van de modellen waar ik mee samen werk en kom meestal met een klein chaotisch idee in mijn hoofd bij de modellen aan. Maar omdat de klik zo leuk is met mijn modellen vertrouwen ze mij en laten ze me knippen en kleuren. En als ik eenmaal mag knippen dan onstaat het vanzelf! Ik hou van knippen en het creëren van mooie vormen. Ik kijk graag naar wat het gezicht mooi maakt en hoe ik dat op een misschien soms wat extremere maar gave manier kan accentueren. Als de coupe dan staat ga ik verder met kleur. Kleur en coupe moeten altijd in balans zijn. Omdat deze serie veel sterke lijnen heeft vond ik het erg gaaf om met uitgesproken kleuren te werken.
CA-carola-den-deugd4
Uiteindelijk heb ik ieder model op deze manier behandeld.. En weet je wat dan zo mooi is. Dan kijk je later naar je serie en wordt er gezegd: ‘het lijkt net alsof ieder model van een andere planeet is gestapt’.
Het is zo puur.. zo eigen.. misschien een beetje extreem, bijna buitenaards?
Fotografie – Peter Voorhuis | Make-up – Darien Touma | Styling – Ellen Wilmink

Comments

comments