Home Heb jij krullen? Dan wil jij deze 5 hair care tips weten
Hair solutions

Heb jij krullen? Dan wil jij deze 5 hair care tips weten

Gekruld haar. Zelf heb ik het niet, maar ik heb wel al heel vaak gehoord dat het soms best lastig kan zijn om die lokken under controle te houden. Krullen kunnen variëren van grote, bouncy krullen of dunne kroeskrulletjes, maar ze moeten eigenlijk allemaal hetzelfde behandeld en verzorgd worden. Kan jij nog wel wat tips gebruiken voor het verzorgen van je krullen? Ik heb de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Gebruik producten op nat haar

Zorg dat je haar nog nat is als je het styling proces begint. Knijp het overtollige, druipende water uit je haar en begin daarna meteen met het aanbrengen van styling producten. It locks the hair in style als je op deze manier producten aanbrengt – en dat is natuurlijk wat je wilt!

Houd je haar goed gehydrateerd

Een van de belangrijkste tips om jouw krullende lokken well-defined te houden, is door ze goed te hydrateren. Dit betekent ook meteen dat je het best niet elke dag je haar kunt wassen, want dit verliest juist moisture. Kun je toch nog wat hydratatie gebruiken? Gebruik dan het eerder besproken kokosolie haarmasker. Dit werkt perfect voor gekruld haar!

Droog je haar niet met een handdoek

Maar waarom niet? Dit omdat de vezels in een handdoek te groot zijn en je haar kapot maken. Zo heb je sneller last van pluizig haar. Gebruik liever een microvezeldoek of zelfs een katoenen t-shirt om het water uit je haar te squeezen. Wil je toch snel droog haar? Gebruik dan een diffuser tijdens het föhnen.

Gebruik producten van goede kwaliteit

Er is een reden waarom sommige producten zo populair zijn: ze werken. Gebruik producten die vrij zijn van sulfaten en parabenen en die speciaal ontworpen zijn voor krullend haar. Je mag hier ook best wat geld aan uitgeven. Dit soort hoe dan ook voor het mooiste resultaat.

Eet gezond en drink veel water

Jouw krullen zullen gezond voelen en stralen wanneer je – net als bij veel andere dingen -  genoeg goede voedingsstoffen eet en veel water drinkt. Eet genoeg groenten en fruit en zorg voor een goede dosis vitamine B. Hello shiny curls!