Home Happy vibes zonder mondkapjes
Ondernemend

Happy vibes zonder mondkapjes

Happy vibes ... ik hou ervan. Zelf ben ik iemand die altijd probeert om iets negatiefs weer positief om te buigen. En ik moet je zeggen dat je daardoor relaxter kunt werken en leven. Denk altijd in oplossingen.

Kijk nu naar de versoepelingen daar wordt je toch blij van! Deze hebben zeker een wisselwerking, ook in de salon. Het huiselijk sfeertje is weer terug, want we hebben de grote tafel weer in de salon met gezellig een boeket bloemen erop. Nog niet alle 6 stoelen staan eromheen i.v.m. anderhalve meter, maar dat komt vanzelf.

Geen mondkapjes meer!

Maar het ULTIEME GELUK zit hem in :GEEN MONDKAPJES! Buiten dat het voor ons als kappers prettig is om niet de hele dag een mondkapje te dragen, kun je gewoon weer helemaal los gaan op de klant zonder beperkingen. Met een mondkapje op is alles toch lastiger.

Neem bijvoorbeeld de gezichtsvorm. Om die te bepalen moet de klant het mondkapje afdoen. Vervolgens kun je een advies geven en gaat het mondkapje weer op.

Dan ga je  lekker aan de slag om een mooie coupe te knippen. Toch is het lastig bij de oren met een mondkapje op, de elastiekjes moeten af en weer op en dat herhaalt zich een paar keer.

Vervolgens een mooie kleur inzetten en uitspoelen. Daarbij voorkom je niet dat de elastiekjes nat worden en ook wat gekleurd zijn. Het is geen groot probleem, want daardoor konden we ons werk gelukkig uitvoeren. Maar het is wel heerlijk, dat je nu vrijuit kunt werken.

En dan föhn je een klant en kun je maar één minuutje genieten van het totaalplaatje, want dan zit het mondkapje er weer voor. 

Dus zonder mondkapje is mijn ultieme happy vibe!! En ik denk dat ik voor heel veel collega’s spreek.

Hopen dat het zo blijft

En nu maar duimen dat het na de vakantie periode nog redelijk stabiel blijft, want de besmettingen onder de jongeren lopen weer op helaas. Ik denk dat inmiddels de meeste mensen gevaccineerd zijn, dus dat geeft ook een fijn gevoel.

Maar eerst gaan we van deze periode genieten en als er veranderingen komen, passen we ons gewoon weer aan. Als we ons prachtige vak maar kunnen blijven uitoefenen. 

Op naar een heerlijk zomer, met prachtige trendy vakantie kapsels. Ik wens bij deze al mijn collega kappers een zonnige vakantie toe. En vooral genieten en gezond blijven!