Hairshow Goldwell en KMS haartrends 2015

kao-event-15Afgelopen zondag 1 februari, werd het KAO Salon Division event ’15 gehouden in een sfeervol verlichtte Gashouder in het Amsterdamse Westerpark. Nog een week daarvoor, het decor voor de Fashion Week Amsterdam, was deze locatie helemaal omgetoverd voor de show van de merken Goldwell en KMS California.

Voordat de show begon, konden kappers hun fantasie uitleven op grappige poppetjes met lang gekleurd haar, de ‘Shags’ van KMS. Er werd druk geknipt en gestyled en na afloop kon een selfie worden gemaakt. 

GOLDWELL door de jaren heen

jaren
De show van Goldwell nam ons mee terug naar de kapsels en haarstijlen van de jaren 40. Met Glen Miller kwamen we ‘in the mood’. Marlene Dietrich was razend populair en de kapsels kenmerkten zich door losse watergolven, met ene diepe zijscheiding. Video en decor wisselden elkaar snel af en voor we het wisten waren we bij de jaren 50 van Marilyn Monroe, de barbershop en de tijd van de overmatige haarlak. Sexy vrouwen met vrolijke rode lippen met blonde golvende haren dansten op het podium.

Daarna waren we bij de 70-er jaren gekomen. Afrokapsels, hippies en vrolijke bloemenprints, tot we de punk van de jaren 80 te zien kregen. Het waren de hoogtijdagen van Madonna en Prince en Andy Warholl. Kapsels, dans en muziek vloeiden in snel elkaar over en voor we het wisten waren we bij de ingetogen tijd van het millenium gekomen. De tijd van de series als Friends, bekend van de gelaagde “Rachel” kapsel van Jennifer Aniston. In vogelvlucht kregen we 60 jaar (haar)geschiedenis te zien en zo sie je dat elementen steeds weer terug komen, zoals nu de opkomst van de barbershop. Het was ontzettend leuk om te zien hoe al die invloeden elkaar afwisselden. Uiteindelijk draait het toch allemaal om creatie en passie en dat is door de jaren heen zeker hetzelfde gebleven!

goldwell-ambassadeurs

Daarna werden de spotlights gericht op de ambassadeurs van Goldwell. De helden van Team Twins Hair & beauty en Henssen Kappers. En het primeur optreden van Ernest Kbal uit Amsterdam. Daarna liepen een reeks modellen met uiteenlopende kapsels het podium op, ieder met een individuele stijl. Leuk te zien dat er ook een aantal donkere modellen tussen zaten.

Mario-krankl

Als afsluiter kwam de bekende Oostenrijkse kapper Mario Krankl zijn haarkunsten tonen. Mario liet ons zien wat er werd bedoeld met “individual identity” en de deconstruct look. Een model met een enorm kapsel liep het podium op. Snel haalde Mario alle haarstukken weg, totdat alleen lang krullend haar overbleef. Dat haar werd helemaal uitgekamd tot een prachtige pluizenbos. Toen we allemaal dachten dat dat het was, haalde deze haarkunstenaar weer haarstukken tevoorschijn, die iets weg hadden van veren.

Mario-krankl2

 

Ze werden aan de zijkant van het haar vastgezet en het effect was prachtig! Sterke contrasten in texturen, van pluis tot steile, rechte plukken. Het daverend applaus was terecht, wat een show!

Show-Goldwell-2015

Het laatste deel van de show was van het jonge Californische merk KMS. ”Rebelse’ jongeren, hangend op de bank, klaar voor een avond uit. Ze appen, bellen en spreken af wat ze aan zullen doen. Natuurlijk is geen look compleet zonder het haar. Edgy street-kapsels, modellen tussen zangeres Aisha en dansers. Al met al een swingende show, die werd afgesloten door Bo Saris. De show was afgelopen, maar het feest kon nu beginnen! Mooie show, lekkere muziek en vooral veel inspiratie!

KMS-show-2015 

Comments

comments