Home Hairdresser of the Year Hester over het verhaal achter haar succes
Events & Awards

Hairdresser of the Year Hester over het verhaal achter haar succes

Het zal geen enkele hairlover zijn ontgaan: Hester Werrnert-Rijn is wederom Hairdresser of the Year geworden en heeft daarmee automatisch een plekje in de Hall of fame van de Coiffure Award verworven. Een enorme prestatie. Maar Hester is meer dan beroemd haarstylist, ze is getrouwd en moeder van een driejarig meisje. Hoe combineert ze dat en hoe heeft het moederschap haar carrière beïnvloed? Ik vroeg het haar ...

Hall of Fame

Dit was de laatste keer dat ik meedeed aan de Coiffure Award

Ik ben superblij met mijn plekje in de Hall of Fame! Drie keer is scheepsrecht bij de Coiffure Award en omdat dit mijn 3e Hairdresser of the Year titel is, mag ik niet meer meedoen. Logisch, ik sta in de Hall of Fame, wat wil ik nog meer?

Moederschap

Ik ben mijn vader jong verloren en daardoor heb ik veel in korte tijd willen doen

Ik heb altijd enorme ambitie en bewijsdrang gehad. Ik ben mijn vader op jonge leeftijd verloren en daardoor heb ik heel veel in korte tijd willen doen. Alsof ik snel mijn hele bucket list moest afvinken omdat het zomaar afgelopen zou kunnen zijn. Ik heb met heel weinig geld geleefd, veel geïnvesteerd in mijn carrière en echt keihard gewerkt. Nu ik een dochter heb (Tiger Lily, ze is nu 3) kan ik beter relativeren en nee zeggen tegen aanbiedingen. Ik probeer mijn tijd zo in te delen dat ik 2 of 3 dagen per week helemaal mama voor haar ben. Telefoon uit en alle aandacht voor mijn kleine meisje.

Lastige tijd

Ik heb weleens moeten janken, zo enorm druk had ik het

Want het is best weleens moeilijk geweest. Toen ze net geboren was, was dat voor mij een hectische tijd. Ik ging alleen verder met Mogeen (de kapsalon) omdat mijn business partner en ik niet samen verder wilden, ik kreeg enorm veel werkaanbiedingen en had een baby. In die periode heb ik weleens een traan gelaten omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen.

Balans

Mijn familie is uiteindelijk het belangrijkst

Nu is er meer balans in mijn leven, het is niet meer ikke, ikke. Ik ben superblij met mijn gezinnetje en dankbaar voor mijn man Serge die heel veel opvangt en mijn moeder die altijd wil komen oppassen. Ik kan nog zoveel awards winnen, maar uiteindelijk draait het om je gezondheid, familie en vrienden!

Hester Wernert-Rijn is Ambassador WELLA  professional en endorsed by BalmainHair @ UNSPOKEN

Lees ook: 'Madame Butterfly' Hester toegevoegd aan Hall of Fame!