Home Haarcollectie als kunstvorm: Light, Time & Color
Get the look

Haarcollectie als kunstvorm: Light, Time & Color

De Art Director van Davines, Tom Connell presenteerde op 20 januari de wereldwijde première van een uniek project dat de grenzen opzoekt tussen verschillende kunstvormen. De Light.Time & Colour collectie werd in verband met corona via YouTube gepresenteerd en liet de interpretatie zien van het individualisme van de vrouw.

Tom Connell lichte zijn creaties toe in de video:

Deze collectie 2021 heeft als doel de kloof te overbruggen tussen de haarindustrie, design, kunst en mode; werk dat innovatief is maar met een transparante, authentieke benadering.

Pacific Green

Een specifieke tint groen, de moeilijkste kleur om te verkrijgen, gecombineerd met een licht gouden zandtint. De invloeden zijn talrijk: van punk tot de jaren 80, met een iconische David Bowie look. De kleur is een eerbetoon aan de Deense kunstenaar Olafur Elìasson.

First Light

Een vorm die verwijst naar Japanse architectuur waarvan de grondstof hout is, in een warme beige tint. Elke keer als je ernaar kijkt, komt er een nieuw detail naar voren: de overdreven pony, een gedraaide knot, een cruciale undercut. Een andere invloed komt uit de modewereld en uit een beroemde hoofdtooi van Alexander McQueen.

Last Light

De authentieke toon van kopermetaal en de laatste lichtjes van de dag: levendig. De vorm verwijst naar de Jaren 70, naar het golvende haar van skaters, opgenomen door de vormen te overdrijven. Kort en zwaar aan de voorkant, lang op de schouders.

Colorado Topaz

Een specifieke tint topaas die in de natuur alleen in Colorado voorkomt, en de doorschijnende vacht van Akhal-Teke paarden, zijn de kleurinspiratie die gepaard gaat met dit geometrische en onsamenhangende portret, dat niet tot dezelfde figuur lijkt te behoren.

Hair & Art Direction: Tom Connell | Colour: Ashleigh Hodges | Hair Assistant: Mathew Gavin, Grace Gebbie, Giuseppe Stelitano | Photography: Jon Gorrigan | Make Up: Jose Bass | Stylist: Steph Stevens