Home Haar inspiratie uit de tijd van de Farao's & Cleopatra
Get the look

Haar inspiratie uit de tijd van de Farao's & Cleopatra

Deze haarcollectie blikt met een vette knipoog terug op de Egyptische Oudheid en de tijden van de Farao's en natuurlijk niet te vergeten: Cleopatra. We kennen de beelden allemaal wel uit geschiedenisboeken en musea, maar haarstyliste Krysia gaf haar heel eigen draai aan dit thema. Met als resultaat een collectie die prachtig is om naar te kijken. Draagbaar zijn de kapsels minder, maar als je alle accessoires en andere toeters en bellen wegdenkt, zitten er een aantal looks bij waarmee je zeker voor de dag kunt komen!

Krysia wilde met deze collectie de verschillende religies en culturen highlighten en daarmee de schoonheid van diversiteit. Laat je verleiden door de schoonheid uit de tijd van het oude Egypte ten tijde van Cleopatra!

Cleopatra hair

Maar wat weten we nu eigenlijk van deze magische figuur Cleopatra, die tot ieders verbeelding spreekt met haar steile haren en rechte pony? We leven nu meer dan 2000 jaar na haar dood en nog spreekt deze Egyptische koningin tot onze verbeelding. De Romeinen noemde haar een vrouw van ongekende schoonheid en een van hun meest bekende keizers, Julius Caesar, viel als een blok voor deze Egyptische schone, die het liefst een bad nam in ezelinnenmelk. Voor eeuwen leefde deze dame tot de verbeelding van historici en Shakespeare schreef een toneelstuk over haar. Maar vandaag de dag wordt getwijfeld of haar schoonheid werkelijk zo fenomenaal was.

Wat buiten kijf stond was dat deze koningin enorme indruk maakte en zeker moet hebben bezeten over een flinke dosis charisma. Ze was charmant én slim. Op oude munten is te zien dat ze volle wangen had en een smalle kin. Haar neus was prominent en hoekig. Maar dan? Schoonheidsidealen verschillen en is het niet geweldig dat bijzondere vrouwen ook tijdens de oudheid al wisten te imponeren? Het gaat dus niet alleen om het uiterlijk, maar in de eerste plaats om wat iemand uitstraalt. Cleopatra hair of niet ... als jij straalt, staat (bijna) alles mooi!

Meer over haar van vroeger? Lees dan alles over pruiken

Hair: Krysia Eddery | Photography: Tony Le Britton | Make-Up: Roseanna Velin | Styling: Joey Bevan