Home Growing old gracefully
Haarpraat

Growing old gracefully

Dit jaar ben ik aan de beurt, de Big 50 komt eraan. Dat is wel een dingetje hè...

In tegenstelling tot mijn eega vind ik 50 jaar worden eigenlijk helemaal niet erg. Ik ben zelfs trots op het feit dat ik me voor mijn gevoel niet meer hoef te bewijzen. Waar ik voorheen benieuwd was of men mij wel goed, lief of aardig vond, denk ik nu het tegenovergestelde; 'wie vind IK goed, lief of aardig?' Want wijsheid komt met de jaren zegt men.

Goede genen

Wat mijn uiterlijk aangaat zal ik er altijd zorg voor dragen dat ik op z'n minst wel elegant ouder wordt. Gelukkig heb ik goede genen. Van mijn moeder en omaatje, de laatste is 94 jaar en er gaat nog steeds geen dag voorbij zonder lipstick met matching nagellak .

De binnenkant

Ondanks dat we aan de buitenkant onszelf maximaal kunnen (laten) fixen, ben ik ervan overtuigd dat alles valt en staat met je gemoedstoestand en de daarbij horende uitstraling.  Ik ben absoluut niet tegen cosmetische ingrepen (mijn oogleden heb ik 4 jaar geleden ook laten liften), maar je eigen echte schoonheid zit nog altijd vanbinnen!  Hoe knap iemand er aan de buitenkant ook uitziet, persoonlijk vind ik de juiste humor en empatisch vermogen tien keer aantrekkelijker.

Overgang

Maar ... die verrekte overgang is wel een spelbreker zeg! Zit mijn make up eindelijk helemaal perfect, krijg ik een opvlieger en druipt alles m'n nek in, niet grappig! Ben ik het ene moment volmaakt gelukkig, wil ik daarna gewoon graag even dramatisch huilen … om niks.  Die schommelingen zorgen ervoor dat je het ene moment vol zelfvertrouwen de plaatselijke supermarkt inloopt en werkelijk iedereen groet en leuk vindt, terwijl ik het volgende moment achter de spruitjes kan duiken van ellende. Het is een fase zegt men.

Kapsel laten meegroeien

In ons vakgebied kunnen wij onze cliënten perfect ondersteunen om het kapsel dat ze dragen op de juiste manier met ze mee te laten groeien. Bijvoorbeeld langzaamaan een zachtere haarkleur om gelaatsrimpeltjes optisch te verzachten, en de juiste snit qua coupe kan jouw ouder wordende cliënt ook een harder of juist zachtere aanblik geven. Beiden is goed, het gaat erom welke het beste bij de uitstraling van jouw cliënt past en waar hij of zij behoefte aan heeft. Hebben we te maken met dunner haar, dan bieden haarstukjes een goede uitkomst. Deze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.

Al lijken sommige producten van de drogist van toepassing op jouw haar, alleen de kapper kent jouw haar!

De juiste producten

Ook betreft haarverzorging en styling is er veel op de markt. De juiste shampoo zonder sulfaten of parabenen koop je bij je kapper. Al lijken sommige producten van de drogist van toepassing op jouw haar (sterk staaltje marketing maar niet meer dan dat) ... alleen de kapper kent jouw haar, heeft de ervaring  en weet exact wat het mist of juist teveel heeft.

Jouw mindset

Hoe worden we dan toch ‘gracefully old’?  Dat staat of valt denk ik dan toch met de juiste haarkleur, coupe, eigen uitstraling, lichamelijke fitheid en ... je eigen mindset. Dan kan zelfs een kilootje teveel jou net zo geniaal goed staan zoals bij Miljuschka Witzenhausen! Wie doet je dan wat?