Home Getest: Varis IQ Dryer
Onze favorieten

Getest: Varis IQ Dryer

Toen mij werd gevraagd of ik de Varis IQ föhn wilde testen hoefde ik niet lang na te denken. Ik loop al jaren te hannesen met allemaal verschillende föhns, maar het gewenst effect wat je altijd in van die leuke hair en beauty tutorials ziet, leek in mijn badkamer nooit realiteit te kunnen worden. Wat was niet naar wens? Vaak werden ze veel te warm, gingen ze branderig stinken of zat er niet veel kracht achter, waardoor het erg lang duurde voor mijn haar droog was. Eens kijken of deze föhn mij kon verbazen, al startte ik dus wel wat sceptisch.

De föhn is mooi ingepakt en bevat drie extra accessoires als opzetstukken, twee verschillende blaasmonden en een diffusor.

Het snoer is lekker lang, zodat je aardig wild kan bewegen tijdens het doen van je haar (of zelfs af en toe een haarproduct of borstel erbij kan pakken tussen het föhnen door). En daarnaast is een lang snoer natuurlijk heel fijn in de kapsalon. Dat maakt deze dryer ook perfect voor professioneel gebruik.

Lekker stil

Hij ziet er compact uit. En dat voel je ook wanneer je hem vasthoudt, de Varis IQ is uitzonderlijk licht. Ik heb het echt opgezocht voor de mensen die er nieuwsgierig naar zijn: hij is slechts 294 gram. En als we dan in de lage cijfers blijven, is hij ook nog erg stil.

Je kunt deze föhn dus lekker gebruiken bij je ochtend-koffietje tijdens je opstart-maandagochtend aka wanneer je nog niet klaar bent voor te veel decibel. Daarnaast zal je je kinderen of partner er dus ook minder snel wakker mee maken (hint), wat een beetje extra me-time oplevert. Hij is zo stil, omdat hij wordt aangedreven door een intelligente borstel-loze motor. En in een salon is een stille föhn natuurlijk helemaal fijn, zo kun je nog steeds je kapper verstaan tijdens het drogen!

Drie standen

Omdat hitte natuurlijk je haar kan beschadigen, is het altijd belangrijk om een hittebeschermer te gebruiken voordat aan de slag gaat met het drogen van je haar. In dit geval is het ook fijn dat er op het apparaat drie standen zijn voor het regelen van de temperatuur, zo wordt oververhitting in ieder geval achterwege gelaten. Dit kun je ook doen met de – ik noem het maar even – windkracht van de föhn. Ideaal wanneer je haar al wat droger is en je wilt met iets minder kracht met de föhnborstel aan de slag.

Bekijk ook de video

Annemiek laat zien hoe snel en makkelijk de föhn is in gebruik en hoe weinig geluid hij maakt.

Conclusie

Ik geef de föhn dan ook een 9. Hij heeft mij ontzettend verbaasd, een föhn met goede temperatuurinstellingen, licht in de hand en erg stil in geluid. Dit zijn voor mij drie belangrijke factoren voor het uitkiezen van een goede haardroger. Waarom dan geen 10? Hij is wat aan de prijzige kant, maar daarentegen kan ik wel zeggen dat ik inmiddels zoveel föhns heb verslonden, dat het zeker een goede investering is.

Check it out