Home Getest: Varis Curling Iron System
Onze favorieten

Getest: Varis Curling Iron System

Mijn lange haar is enorm steil en soms heb ik daar genoeg van en wil ik wat slag. Daarom komt de krultangset van Varis als geroepen om uit te testen!

Deze krultang komt verpakt in een mooie grote doos. Er zijn 4 opzetstukken, waarmee je allerlei soorten krullen kunt maken en er zit een speciale handschoen bij, zodat je straks geen blaren hoeft te krijgen van het krullen!

Varis wordt ontwikkeld door echte professionals en is ook bedoeld voor professioneel gebruik. Dat kun je merken aan het lange snoer en de robuuste tools, die wel tegen een stootje kunnen.

De verpakking

Alleen de doos straalt al luxe uit! Het moge duidelijk zijn dat het hier niet gaat om een goedkope tang, maar om een echt kwaliteitsproduct. Ik lees op de doos dat er gebruik gemaakt is van 'hydroionic crystals' technologie, waardoor het haar extra beschermd wordt.

Er zitten 4 opzetstukken bij: een cliptang van 25mm en een van 32mm voor extra grove krullen. Dan zit er nog een toelopende vorm staaf bij van 25-19mm en een ovale staaf van 19mm. Nu ben ik geen haarstylist en daarom ook minder handig met deze tang.

Er ontstaat even een momentje van keuzestress: welk opzetstuk zal ik gebruiken? Vroeger heb ik weleens een krultang gehad met zo'n clip en daar was ik niet zo handig mee. Het ovale opzetstuk geeft meer 'kinky' krullen en die wil ik niet. Daarom neem ik de conische staaf.

Ik zet het opzetstuk erop. Je moet wel even goed opletten hoe je dat doet; er zijn 3 gaatjes die op elkaar moeten passen en daarna draai je nog even om het opzetstuk goed vast te zetten.

Vervolgens steek ik de stekker in het stopcontact en zet ik de tang aan. Je kunt zelf de temperatuur instellen en dat vind ik wel zo fijn, want dan weet je dat je hem nooit te heet hoeft te zetten wat slecht is voor je haar. Ik stel hem in op 190 graden (je kunt variëren van 80-220 graden) en op het digitale venster kun je zien dat de tang is opgewarmd als hij niet meer knippert.

En dat is echt heel snel, ongeveer een minuutje maar! De temperatuur kun je hoger of lager instellen met de + en de - knoppen. Ook is er nog een knop met een M erop. Hiermee kun je instellen hoelang de tang verhit blijft voordat hij automatisch wordt uitgeschakeld. Handig als je vergeetachtig bent en helemaal handig in een drukke salon, lijkt me.

Het gebruik

Wat meteen opvalt is hoe fijn de krultang in de hand ligt. Met één vinger kun je makkelijk de knoppen bedienen en de tool is wendbaar en licht genoeg om overal bij te kunnen. Ik ga aan de slag!

Gelukkig zit er een handschoen bij, want je moet opletten dat dit een professionele tool is en enorm heet wordt! De handschoen is dus geen overbodige luxe.

De tang zelf

Ik pak een lok haar en draai dat om de conische staaf heen. Even vasthouden en hoppa: een mooie krul komt tevoorschijn! Dit doe ik rondom en het gaat best snel. In 10 minuten is mijn haar omgetoverd van steil naar een look met slagen.

Het is echt heel gemakkelijk om te doen en heel leuk als je naar een feestje gaat. Ik ben er heel blij mee en zal hem zeker vaak gebruiken.

Net als bij alle tangen, moet je deze krultang ook gebruiken op droog haar. Het is dus een styling tool en geen haardroger. Maar wat voor een! Later heb ik ook nog de andere opzetstukken geprobeerd, maar de conische staaf blijft wel echt mijn favoriet en deze zit er gewoon standaard op.

Voor mij zijn die extra opzetstukken dus niet echt van toegevoegde waarde, maar ik kan me voorstellen dat een kapper met verschillende klanten daar wel gebruik van zal maken.

Het resultaat

Hoe ik grove slagen maak? Kijk hieronder maar op het filmpje. Iedereen moet dit toch kunnen?

Al met al ben ik heel blij met deze krultang en hij ligt al op een vaste plek in mijn badkamer. Doordat je hem ook snel even tussendoor kunt gebruiken, pak ik hem best vaak. Hij warmt heel snel op en je bent er niet veel tijd mee kwijt. Echt een aanrader voor heel veel verschillende types haar!