Home Getest: Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Dark Hair
Onze favorieten

Getest: Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Dark Hair

Herkenbaar? Dat je twijfelt: "Wel nu al mijn haar wassen, maar dan moet ik met vet haar sporten, of toch niet nu al mijn haar wassen, want door het sporten wordt het ook weer vet en dan kan ik het beter erna doen... hmmmm wat een gedoe!" ...

Ik blijf het soms moeilijk vinden om de perfecte wasdagen te vinden voor mijn haar, zodat het uitkomt met mijn plannen. Hierdoor is het fijn om soms gebruik te maken van een droogshampoo. Door een droogshampoo kan ik mijn wasmoment nog even een dagje uitstellen en toch met een frisse coupe de deur uit.

Werking Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo Dark Hair

Laatst heb ik de organic Dry Shampoo Dark Hair van Tabitha James Kraan getest. Deze droogshampoo is speciaal gemaakt voor donker haar, zoals ik heb. Bovendien is Tabitha James Kraan een natuurlijk merk, dat geen schadelijke, chemische stoffen gebruikt in haar producten. Heel fijn, want je sprayt zo'n droogshampoo tenslotte toch vlakbij je hoofdhuid en dat kan al snel tot irritaties leiden.

Verpakking en geur

De flacon zelf is heel mooi goud met in het zwart het logo en de naam erop. Het ziet er prachtig uit en heeft iets weg van een duur parfumflesje. Het is een reisformaat, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen in je handtas. Handig als je tussendoor even je haar wilt opfrissen.

Dit is een droogshampoo die (zoals de naam al zegt), speciaal gemaakt is voor donker haar. De mix van plantaardige ingrediënten helpt de olieproductie in evenwicht te brengen en de hoofdhuid te kalmeren tussen de wasbeurten door. Toen ik op het doosje keek waar het product inzit viel me al gelijk op dat het vegan is en niet getest is op dieren, dit gaf me een goede eerste indruk. Ook staan alle ingrediënten op het doosje en zie ik een hele rijd eco-keurmerken staan. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en voor 90% organisch. Het product is gemaakt in Engeland, dus gelukkig hoeft dit niet de hele wereld over voor transport en dat is ook weer beter voor het milieu.

Gebruik en resultaat

Op de verpakking staat dat je wat van het (heerlijk ruikende) poeder in je haar moet sprayen, het een beetje moet inmasseren, door moet borstelen en als je wilt kan je het nog een beetje föhnen voor extra volume.

Ik heb het zelf ook op deze manier gebruikt. Alleen heb ik niet mijn haar geborsteld (in verband met mijn krullen die dan heel pluizig worden) en niet geföhnd. Het föhnen was namelijk helemaal niet nodig, het product zelf gaf al genoeg volume. Het gebruik van de droogshampoo werkt lekker makkelijk en snel, handig voor als je haast hebt!

De droogshampoo is vegan is en niet getest is op dieren, dit gaf me een goede eerste indruk.

Anouk

Merk ik verschil?

Normaal als ik een droogshampoo gebruik, laat dit vaak een beetje wit-achtige gloed achter op mijn haar. Heel vervelend als je donkere krullen hebt! Gelukkig gebeurde dit bij deze droogshampoo niet. Het is dus inderdaad een goede droogshampoo voor donker haar.

Kortom, een fijn product en zeer handig om in je tas te stoppen!