Home Getest: System Professional Inessence Conditioner
Onze favorieten

Getest: System Professional Inessence Conditioner

Als System Professional nieuwe producten lanceert, let ik altijd extra goed op want ik ben enorme fan van dit merk. Niet alleen het concept van haarverzorging op maat spreekt mij erg aan, maar ook dat de producten ook heel goed zijn voor je hoofdhuid en niet alleen voor je haar. Want hoe kan gezond haar groeien op een hoofdhuid die niet meewerkt? Ik heb al vele producten getest en was er dus erg tevreden over. Maar gezondheidsfreak die ik ben, ik miste een natuurlijke lijn. Shampoo's met sulfaten kan volgens mij echt niet meer en als dat ingrediënt dan wordt weggehaald, graag ook geen ander stofje dat erop lijkt en vaak net zo schadelijk is ... Ook draag ik graag mijn steentje bij aan een beter milieu en ben daarom voorstander van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten in de producten die ik gebruik.
Dus de lancering van Inessence was een dubbel feestje, want de producten bestaan voor bijna 100% uit natuurlijke ingrediënten en claimen zo effectief te zijn als traditionele producten. Ik mocht de conditioner testen en omdat een extra flacon shampoo werd meegestuurd, heb ik de shampoo en conditioner als duo getest.

ADVERTORIAL

Tested-Inessence-conditioner-02
Allereerst viel me op aan de shampoo dat deze praktisch niet schuimde. Dat was even wennen, maar tevens bewijs dat er hier niet werd gesjoemeld met andere schadelijke stofjes. De substantie is een vloeibare, dunne transparante gel. In het begin waste ik mijn haar 3x achter elkaar omdat schuim dus veelal achterwege bleef, maar de andere 2 keren begreep ik dat dit niet nodig was, want mijn haar werd wel schoon. De shampoo geurt heel licht, fruitig en later lees ik dat er mangoschil in zit verwerkt. Prima geurtje, niet overheersend.
Tested-Inessence-conditioner-01
Daarna gebruik ik de conditioner en meteen nadat ik deze de eerste keer heb aangebracht, grijp ik naar de tube om te lezen of ik me vergist heb; had ik toch niet een shampoo te pakken? Maar nee, ik lees het goed; dit is toch echt de conditioner. Reden van de verwarring? De substantie is een dikkere, transparante gel, iets dat ik normaal niet met een conditioner associeer. Maar ik breng het aan, laat het even intrekken en merk dan dat dit spulletje toch echt haar werk heeft gedaan om mijn haar zachter en gladder te maken. Na het uitspoelen voelt mijn haar schoon maar niet te droog aan. Wel heb ik persoonlijk behoefte aan nog iets extra voeding, maar gelukkig is daar de Revitalierende Mist uit dezelfde lijn. Niet teveel, niet te weinig voeding, maar net goed. Ik ben blij en denk velen met mij. Natural is the way to go en gelukkig beseften ze dat bij System Professional ook!
Persoonlijk hoop ik dat meer fantastische producten van dit merk in een natuurlijke variant komen of zelfs worden vervangen. Probeer de conditioner eens uit, je zult verstelt staan van het resultaat. Je kunt de producten bij deze salons vinden:
SALONFINDER
Ik was al fan en ik blijf fan!