Home Getest: Osis+ Keep It Light Heat Protection Hairspray
Onze favorieten

Getest: Osis+ Keep It Light Heat Protection Hairspray

Tegenwoordig hebben de meeste vrouwen (en sommige mannen, laten we die niet vergeten!) wel een of meerdere styling tools in de badkamer liggen. Of dat nou een simpele föhn is, een stijltang of krultang; we houden er bijna allemaal wel van om ons kapsel af en toe op deze manier wat meer in model te brengen of ons extra mooi op te doffen voor een avondje uit. Het geeft net die extra glam aan je haar, maar het beschadigt ze ook enorm! Gebruik maken van een product die jouw lokken beschermen tegen de hitte is daarom hartstikke belangrijk.

Ik testte de Osis+ Keep It Light Heat Protection Hairspray van Schwarzkopf Professional. Deze hairspray komt in wel 5 soorten, maar de laatste aanwinst is de lichtste versie ooit.

Over het product

Dat is de nummer 1, de light hold. Nummer 5 is een strong hold, om letterlijk elk soort kapsel perfect op zijn plaats te houden.  Maar wat ik mag testen is dus de lichtste en droogste haarlak. Deze heeft een hittebescherming tot 230°C en geeft een onzichtbare houdbaarheid. Dat spreekt me wel aan, want ik houd er persoonlijk niet zo van als mijn haar te stijf aanvoelt.

 OSiS+ Keep It Light is geïnspireerd op de ervaring van kappers die backstage werken. Vaak brengen ze daar een haarlak aan voordat zij warme stylingtools gebruiken, hierdoor wordt het effect ervan vergroot. Deze nieuwe formule kun je nu ook thuis ervaren. 

Zelf heb ik twee korte lokken langs mijn gezicht hangen, een soort gordijntjes die - als ze niet in model worden gebracht - er maar sneu en futloos bij hangen. Ook ik ben dus enorm fan van heated hair styling tools, maar weet ook hoe slecht het is voor mijn haar. Ik wil natuurlijk niet dat mijn haar er binnen de kortste keren uit ziet als een bosje stro, dus ik gebruik altijd een heat protection.

Toch experimenteer ik daar nog wel graag mee, omdat ik niet heel snel tevreden ben met zo'n product. Naar mijn mening voelt zo'n protection snel aan als haarlak en maakt het mijn haar maar plakkerig, stijf en zwaar. Dit wil ik natuurlijk niet!

Ik wil juist dat het natuurlijk valt en nog steeds luchtig aanvoelt. De naam van dit product klonk dus meteen wel interessant: Keep It Light. Dit zou misschien wel eens wat voor mij zijn. 

Het gebruik

Ik spray het product gelijkmatig door mijn haren en nadat ik mijn haar aanraak, merk ik meteen al dat dit een lichtgewicht haarspray is. Het heeft een lichte, werkbare hold en beschermt het haar tot wel 230°C. Het is dus een hittebescherming en styling product in één, die ervoor zorgt dat je haar de hele dag in model blijft zitten.

Haarlak aanbrengen is hierna dus niet meer nodig! Bovendien is deze spray geschikt voor elk haartype, of je nou steil haar of kroeshaar hebt. 

De verpakking

De hairspray komt in een grote metaalkleurige bus met rode letters erop. De spray zelf werkt goed, what you see is what you get. Niets mis mee, het is een praktische verpakking die er prima (stoer!) uitziet en heel functioneel is.

Je zou haast niet zeggen dat je iets in je haar hebt gebruikt.

Conclusie

Zelf ben ik enorm tevreden met dit product. Het komt in een grote bus en je hebt maar weinig nodig. Je kan hier dus superlang mee doen! Wat voor mij ook een groot pluspunt is, is dat deze spray mijn haar alsnog een fijne, natuurlijke look geeft. Je zou haast niet zeggen dat je iets in je haar hebt gebruikt. Aan het eind van de dag is het makkelijk uit te kammen en sta ik dus niet te worstelen onder de douche omdat mijn haar zo stroef is. Win-win!

Ga jij hem ook uitproberen?