Home Getest: Oolaboo Super Foodies
Testpanel

Getest: Oolaboo Super Foodies

Oolaboo is een Nederlands merk dat hoogwaardige haar- en huidverzorging maakt op natuurlijke basis. De producten zijn alleen verkrijgbaar bij professionele salons. Superfood is hot, de chia- en hennepzaadjes vliegen je om de oren. Tegenwoordig drink je geen Pickwick thee meer maar matcha thee of tarwegras smoothies. Bij Oolaboo geloven ze er heilig in dat je niets op je huid of in je haar smeert dat je niet zou kunnen opeten. Logisch dat ook zij op deze trend inhaken met een Super Foodies lijn. Het hart van ieder Super Foodies product is Matcha, de meest verfijnde, oudste en zeldzaamste theesoort uit Japan. Matcha bevat 50 x meer antioxidanten dan broccoli. De Super Foodies collectie bestaat uit 18 producten en een Matcha thee. Ik kreeg een shampoo, face cream en thee om uit te proberen en omdat ik ook wel enigzins 'aangestoken' ben door de superfood trend, vond ik het wel een spannende combi om te testen.

Super Foodies Rich Moisturizing Shampoo

Shampoo met Babassu olie voor haar dat extra voeding nodig heeft. En dat heeft mijn haar, dus dat komt goed uit.

Werking: De shampoo is een lichtgele gel-achtige substantie. Eenmaal in mijn natte haar gemasseerd, schuimt (en ruikt!) het heerlijk. Wat me wel opviel was dat ik best veel shampoo nodig had voor mijn haar om het goed te laten schuimen en dat terwijl ik halflang, dun haar heb. Hij is dus niet zo zuinig in gebruik. Nu is dit niet de duurste Oolaboo shampoo, want dat kan oplopen tot wel € 40, maar goedkoop kun je €29,50 voor 250ml ook niet noemen. De shampoo zelf is wel erg fijn. Ik zou het alleen niet een rich moisturizing shampoo noemen, omdat het mijn haar wel goed schoon wast, maar het erna ook een tikje droog aanvoelde. Gelukkig heb ik genoeg lekkere maskertjes om dat te verhelpen. Ik merkte ook dat deze shampoo eigenlijk heel goed samenwerkt met allerlei andere producten.

Verpakking: De shampoo zit in een eenvoudige strakke knijpfles, die iets stroef aanvoelt en daardoor goed in de hand ligt. Je kunt de fles goed doseren.Net als bij de andere producten, zit deze shampoo in een natuur kartonnen doos, die helemaal bij deze superfood trend past. En gelukkig past de witte fles in bijna elke badkamer, ik houd wel van eenvoud.

Geur: De geur is bijzonder lekker, misschien dat ik daarom wel steeds meer wilde gebruiken 😉

Conclusie: Fijne all-round shampoo die bovendien super lekker ruikt. Jammer dat de prijs iets aan de hoge kant is.

Super Foodies Pure Comfort Cream

De crème ruikt heerlijk en alleen daarom zou je hem al op je huid willen smeren. De Pure Comfort Face Cream is geschikt voor dag en nacht n bevat geen UV filters. De crème beschermt je huid wel tegen invloeden van buitenaf doordat het hoge hoeveelheden anti-oxidanten bevat.

Werking: Wat me opvalt is hoe dik de substantie is, het doet me denken aan een zalf. Een groot verschil met de romige gezichtscrèmes die je tegenwoordig vaak hebt. Ik moet echt m'n best doen wat uit het potje te krijgen. Het valt me wel op hoe de substantie verandert zodra de crème op mijn huid komt, dan wordt hij zacht en smeuïg en brengt de crème beter aan dan verwacht. Ook trekt de crème in een mum van tijd in. Mijn huid voelt soepel en zacht aan na gebruik, alleen merk ik wel dat voor nachtgebruik mijn huid toch wat meer voeding nodig heeft. Ik gebruik hem dan voornamelijk voor overdag. Fijn is dan dat hij zo snel intrekt waardoor de rest van de make-up niet zo lang op zich hoeft te laten wachten.

Verpakking: De crème komt in een standaard plastic pot van 50 ml. Het plastic voelt wel lekker aan, soort anti-slip. Maar een pot als dit is niet erg hygiënisch. Oolaboo is niet het enige merk dat zich hieraan 'schuldig' maakt, maar jammer is het wel. Na een tijd werken die anti-oxidanten natuurlijk minder en ook komen er makkelijk stofjes en vuiltjes in. De pot zelf is wit met basis zwarte print. Beetje back-to-nature - Dille & Kamille-gevoel. Vooral de leuke naturel kartonnen doosjes waarin de pot zit als je hem koopt, dragen bij an dat gevoel.

Geur: De geur is - zoals ik al zei - goddelijk! Niet te overheersend maar zo lekker dat je wilt blijven smeren.

Conclusie: Fijne crème, maar te dikke substantie dat niet lekker uitsmeert. Wel heerlijke geur. Ik denk dat de intensiteit van de crème meer geschikt is voor een jongere doelgroep dan ik. Voor mij was hij goed voor overdag, maar 's nachts - en vooral in de wintermaanden - heb ik wel wat meer voeding nodig. Ik zou hem daarom zelf niet weer kopen, maar kan hem wel aanraden aan iemand met een minder droge huid die een multi-functionele crème zoekt.

Super Foodies Ceremonial Tranquil Tea

Dit is niet zomaar thee, maar een groen Matcha poeder dat heel veel anti-oxidanten bevat, veel meer dan gewone groene thee. De prijs is daar dan ook wel naar: €39,50 per 100 gram.

Werking: Voor een pot thee gebruik ik een theelepel. Voor mij wordt het anders te sterk, zo vind ik het net lekker. De smaak is vrij sterk en kan me voorstellen dat niet iedereen het lekker vindt. Vooral als je gewone thee gewend bent. Ik vind het wel lekker en naarmate ik het vaker drink ga ik het steeds lekkerder vinden. Het effect is lastig te zeggen, alles wat je slikt, duurt nu eenmaal veel langer om te testen. Ik gebruik deze thee, naast andere smaken nu 5 maanden en ik drink veel thee. Effect heb ik nog niet gemerkt, maar misschien werkt het wel want ik ben die hele periode niet ziek geweest.

Verpakking: De thee zit in een aluminiumkleurige zak met striplock. Net als de andere verpakkingen, minimalistisch zonder poespas. Prima, wat mij betreft. Bovendien laat dezal geen licht door, waardoor de anti-oxidanten in de thee beter behouden blijven.

Conclusie: Lekkere thee, waar je misschien in het begin, even aan moet wennen. Wel prijzig, maar je doet er echt heel lang mee. Een dure fles wijn drinken kost je meer en is slechter voor je huid.