Home Getest: O&M 3-Step Cleanse
Onze favorieten

Getest: O&M 3-Step Cleanse

We hebben er allemaal weleens last van: een jeukerige hoofdhuid, waarna je je haar snel gaat wassen om alle productresten te verwijderen. Maar deze resten worden lang niet altijd goed verwijderd en dat veroorzaakt build-up waardoor je nóg meer jeuk krijgt. Daarom was ik heel benieuwd naar de aanpak van Original Mineral (O&M) omdat zij standaard voorschrijven om het haar elke keer in 3 stappen te reinigen en voeden.

Uniek aan deze aanpak is dat je iedere keer de Detox Shampoo moet gebruiken en hierna een shampoo en conditioner naar keuze. Ik kreeg een setje van 3 producten opgestuurd, die perfect passen bij mijn nogal dunne en fijne haar. Natuurlijk de Detox Shampoo en ook de Fine Intellect shampoo en conditioner. Samen zouden deze producten me afhelpen van productresten en futloos haar, ik was benieuwd!

Verpakking

Het eerste wat opvalt zijn de prachtig vormgegeven flessen. Meestal lijken shampooflesjes wel op elkaar, maar niet op deze! O&M is een Australisch merk en dat ze down under wel weten vorm te geven, bewijzen deze strakke flessen! De hoge plastic flessen stralen kwaliteit uit en hebben iets weg van ouderwetse melkflessen. De doseerknoppen bovenop laten we het product eruit, maar geen water erin en de mooie kleuren en gekleurde doppen zorgen dat je niet de verkeerde fles pakt.

Voor mij is het kleurgebruik en de vormgeving ook belangrijk als ik een product gebruik. Het staat tenslotte toch in je badkamer en ik kan me dan ook elke keer weer storen aan een lelijke fles. Maar gelukkig is bij deze flessen het tegenovergestelde het geval; they make me smile!

O&M maakte furore als haarkleurmerk, zonder allergische stoffen en veilig voor alle kappers en klanten. De producten voor thuisgebruik zijn dan ook allemaal color safe, dus ik kan ze rustig gebruiken met mijn gekleurde haar - óók de Detox Shampoo!

Stap 1: O&M Original Detox Shampoo

Ik knijp een klein beetje uit de fles van de Detox Shampoo en meteen komt een verfrissende menthol-achtige geur me tegemoet. Bij het inmasseren tintelt mijn hoofdhuid op een prettige manier en als ik de shampoo uitspoel, voelt mijn haar schoon aan. Ook een beetje ruw en droog, maar okay, dit is pas de eerste stap.

Stap 2: O&M Fine Intellect Shampoo

Deze Fine Intellect shampoo voelt al meteen heel anders in gebruik. Doordat mijn hoofdhuid en haar nu echt schoon zijn, kan deze shampoo ook veel dieper doordringen. De shampoo voelt verzorgend aan en laat mijn haar niet droog achter. Doordat mijn haar al zo schoon is, heb ik maar heel weinig nodig voor een rijk schuimend effect. De geur is lekker, zacht en bloemig en als ik op de verpakking kijk, lees ik dat er een Australische bloem Lilly Pilly in zit. Nu ben ik klaar voor stap 3!

Stap 3: O&M Fine Intellect Conditioner

Een conditioner moet je eigenlijk altijd gebruiken om de haarschubben weer te sluiten, waarna je haar beter beschermd is. Deze Fine Intellect Conditioner is wederom bedoeld voor dun en fijn haar. De substantie is dik en boterachtig en heef meer iets weg van een masker.

Ook hiervan heb je maar een klein beetje nodig voor een groot effect. Ik laat het even intrekken en na het uitspoelen voelt mijn haar heerlijk zacht en glad aan.

Enig minpuntje hier is dat ik de dikke substantie bijna niet uit de fles kan knijpen. Wellicht was een pot makkelijker geweest, hoewel ik best begrijp dat dit hygiënischer is omdat er zo geen water of vuil bij kan komen. Maar als ik nu al met moeite wat eruit kan krijgen, hoe zal het me vergaan als de fles bijna leeg is? Maar dat daargelaten, is het product zelf wel heel erg fijn.

Resultaat

Lijkt het zo of is het zo? Mijn haar lijkt wat meer veerkracht te hebben. Na het föhnen ziet het er vol en bouncy uit, terwijl ik verder geen andere stylingproducten gebruik dan normaal.Ik doe altijd een klein beetje haarolie in de punten en gebruik een lightweight hittebeschermer. Ik ben hoe dan ook tevreden en helemaal als ik na 2 dagen merk dat mijn hoofdhuid niet meer jeukt! Eerst leek het me wat omslachtig: elke keer je haar wassen met 2 verschillende shampoos, maar de slanke flessen nemen niet meer ruimte in en staan prachtig naast elkaar. Bovendien was je je haar toch vaak al 2 keer met dezelfde shampoo, dus waarom zou je dan niet eerst een andere shampoo gebruiken die je hoofdhuid meteen goed reinigt? Ik ben wel verknocht geraakt aan mijn nieuwe haarritueel.

Mijn favoriet van de drie? Dat is toch wel de Detox Shampoo, door het resultaat en de geur!