Testpanel

Getest: NONON Skincare, 100% NL & no nonsense

NONON is een nieuw Nederlands merk, opgericht door Make-up Artist Linda Blauw. Ik had Linda al eens eerder geinterviewed en kende haar als een gepassioneerde ‘vakidioot’. Geen wonder dat ik heel nieuwsgierig was toen een pakketje van dit merk werd afgeleverd. Naast een kleine skincare lijn, is er ook een uitgebreide minerale make-up serie. De producten zijn gericht op de vrouw die gaat voor een natuurlijke uitstraling. Make-up die dus niet in dikke lagen op je gezicht zit, maar een transparante natural look. En daar houd ik van, ik val dus middenin de doelgroep. Ook fijn is dat de producten dichtbij huis, in Nederland zijn geproduceerd met een minimum aan ingrediënten. Ikzelf houd niet van hele lange ingrediëntenlijsten, hoe meer erin zit, hoe meer mogelijkheden voor irritatie. Het ‘less is more’ principe spreekt mij wel aan.

Reinigingscrème A1

nonon-02

Deze rijke reiniger bevat banaan en dat ruik je ook. Nu ben ik dol op bananen, het doet me een beetje denken aan die befaamde shampoo van The Bodyshop met banaan die vroeger zo razend populair was. Het is een hele milde reiniger, die ik zonder irritaties ook bij mijn ogen kon gebruiken. Alle make-up werd er snel mee verwijderd … behalve mijn oogmake-up jammergenoeg. Daar had ik een extra oogreiniger voor nodig. Het teveel aan product verwijderde ik met een watje en daarna spoelde ik mijn gezicht nog schoon met water. Fijn product, lekkere geur, alleen jammer dat het geen alles-in-een product is.

nonon-01

De substantie is een dikke, witte crème, die lekker uitsmeert. De verpakking past goed bij de naam, lekker strak en no nonsense en past in elke badkamer.

Serum A2

nonon-05

Dit serum voelt aan als een olie, maar laat gelukkig geen vettig laagje achter en kan daarom ook overdag worden gebruikt. Er is maar een serum en je kunt deze het beste gebruiken als je een wat rijpere of droge huid hebt. Vooral voor de nacht vind ik dit een heerlijk product, overdag ben ik iets voorzichtiger met de hoeveelheid. Maar zoals ik al zei, het goedje trekt echt heel snel in de huid. De verpakking is heel handig, met een pompje en ook hier weer die eenvoudige vormgeving. Ik houd daar wel van.

Dagcrème SPF25 A3

nonon-dagcreme

Deze dagcrème doet precies wat hij moet doen; hydrateert, maar niet te vet en biedt bescherming tegen de zon. Ook de geur is heerlijk. Na een klein beetje serum, breng ik deze crème op en doordat het product snel intrekt, kan ik bijna meteen daarna al foundation aanbrengen. Precies zoals no nonsense huidverzorging zou moeten zijn!

Nachtcrème A4

nonon-03

Deze nachtcrème komt in eenzelfde soort verpakking als het serum en de dagcrème en dat is meteen mijn enige kritiekpunt op deze lijn. Want al staat er groot A1, 2, 3 op, ik grijp soms toch mis en heb dan ineens het verkeerde product op mijn hand. Een andere kleur of duidelijker onderscheid zou wel fijn zijn. Verder is de crème iets rijker dan de dagcrème en bevat het geen SPF. ’s Nachts gebruik ik wat meer serum en met de nachtcrème erbij, ben ik met mijn droge huid helemaal klaar. Ik merk het de volgende dag, mijn huid ziet er egaal uit en is niet trekkerig.

Conclusie

nonon-04

Hierboven kun je de ingrediëntenlijsten naast elkaar zien. Vooral die van het serum is heel kort. De prijsrange is rond de €40 en dat is heel schappelijk voor kwaliteitsproducten, die in Nederland zijn gemaakt met hoogwaardige, natuurlijke stoffen. Wel is deze lijn beter geschikt voor de rijpere en droge huid. Dus als je een vette huid hebt, zul je ergens anders moeten kijken, maar wellicht komt dat toch. Na een paar werken gebruik, merk ik dat mijn huid mooi egaal is en minder droog. Vooral van dat laatste heb ik nog weleens last, vooral na het reinigen. Ook lijkt mijn huid wat gekalmeerd. Ik heb bijna nooit pukkeltjes, maar kan soms weleens rode vlekjes hebben en die zie ik nu eigenlijk niet meer. Het zijn recht-door-zee producten die – in mijn geval – heel mild zijn voor je huid. Ook het feit dat er geen keuze is, vind ik fijn. Ik weet nooit wat ik moet kiezen en geloof ook niet zo in wondermiddeltjes. Er is geen oogcrème en heb dit ook rond mijn ogen geprobeerd. Ik kreeg geen irritatie, maar gebruik toch liever een aparte oogcrème omdat ik deze substantie te zwaar vind voor mijn ogen. Maar verder niets dan lof. Deze producten hydrateren je huid, veroorzaken geen irritaties en beschermen tegen de zon. That’s all I want!