Home Getest: Marlie Bio Nutri Voedend Haarmasker
Onze favorieten

Getest: Marlie Bio Nutri Voedend Haarmasker

De zoektocht naar hét masker wat jouw haar nu precies kan gebruiken kan een lastige zijn. Ikzelf heb enorm dik haar, wat snel vet wordt en wat af en toe wel eens een boost kan gebruiken. Dit voedende haarmasker van Marlie Bio zou daar hopelijk voor zorgen! De beschrijving en reviews van dit product zijn zeer lovend, dus ik kon niet wachten om het te proberen.

Werking Marlie Bio Nutri Voedend Haarmasker

Op de verpakking is meteen te lezen: dit masker is gemaakt voor droog en gevoelig haar. Het zou het haar moeten verzorgen, voeden en, naar mijn mening het meest interessante, repareren. Bovendien is het haar makkelijk te ontwarren en uitkambaar door de flexibele structuur van het masker, zonder het haar zwaar of futloos te maken. Wat ik ook interessant vind aan dit biologische product: het bevat geen sulfaten, siliconen of parabenen en is niet getest op dieren. 

Verpakking en geur

Het Marlie Bio Voedend Haarmasker komt in 3 maten, namelijk pompjes van 200 of 500ml of een travel friendly formaat van 50ml. Mijn flesje bevat 200ml. De pomp voelt luxe aan en ligt lekker in de hand door de matte, zachte verpakking. Het masker heeft naar mijn mening een redelijk sterke geur waar je echt van moet houden, maar - goed om alvast te weten als je niet zo'n fan bent - de geur blijft niet in je haar hangen na het uitspoelen. Je ruikt een samenvoeging van vanille en grapefruit; een combinatie die ik nog nooit eerder heb geroken! 

Gebruik en resultaat

Ik was mijn haar met een solid soap bar die ook biologisch is, zodat het fijn samenwerkt met het haarmasker wat ik daarna ga gebruiken. Ik sla de conditioner een keer over, wat compleet mijn routine doorbreekt, want ik ben gewend altijd te eindigen met conditioner om mijn haar lekker zacht te maken.

Toch wordt er ten zeerste aangeraden om je conditioner te skippen wanneer je dit masker gebruikt. In conditioner kunnen namelijk siliconen en andere stofjes zitten die je haar zo glad aan laten voelen en hierdoor zal het haarmasker niet goed genoeg doordringen in het haar.

Na het wassen breng ik twee kleine pompjes van het product aan in mijn haar. Door de bijzondere, ietwat ruwe textuur ervan en het feit dat het product meteen in je haar trekt, heb je snel de neiging om meer te gebruiken dan nodig is. Dit is even wennen en aftasten, maar als je dit eenmaal doorhebt natuurlijk superfijn, dat betekent dat je oneindig lang met dit haarmasker kunt doen! 

Nadat het 5 minuten heeft ingetrokken spoel ik mijn haar grondig uit. Mijn haar voelt ruw aan, wat dus heel anders is dan ik gewend ben omdat ik normaal lekker veel conditioner gebruik. Ik was zelfs een beetje bang dat mijn haar zo stretchen of afbreken als ik het straks zou kammen. Gelukkig werd snel het tegendeel bewezen! Ik maakte mijn haar handdoekdroog en verbazingwekkend genoeg gleed de kam er zo doorheen.

Nadat ik mijn haar volledig aan de lucht had laten drogen merkte ik meteen dat het schoon en zacht aanvoelde en vooral vol volume was. 

Merk ik verschil?

Ja! Ik heb het nu een aantal keer gebruikt en merk zeker verschil met de keren dat ik conditioner gebruikte. Mijn haar voelt écht schoon en wordt niet zwaar en slap door de siliconen in de conditioner. Ik merk dat mijn haar hierdoor veel langer goed in model blijft zitten en dat het minder snel weer vet wordt. Win-win!

Dit masker is dus echt een aanrader en een verwenmoment voor je haar.