Home Getest: KMS MoistRepair Solid Shampoo
Onze favorieten

Getest: KMS MoistRepair Solid Shampoo

Ook het Amerikaanse haarmerk KMS introduceert nu 3 compacte zeepjes voor het haar. Ik mocht de MoistRepair zeep testen; een solid bar voor droog haar dat wel wat extra voeding kan gebruiken. Lees snel verder wat mijn ervaring is!

Je ziet ze steeds vaker: zeepjes om je haren mee te wassen. Het is echter voor het eerst dat een groot kappersmerk met zo'n solid bar op de markt komt. KMS heeft deze trend omarmd en introduceert 3 zeepjes voor verschillende haarbehoeften. Er is er een voor meer volume (AddVolume), gevoelige hoofdhuid (HeadRemedy) en ik mag nu de MoistRepair Solid Shampoo proberen.

Deze shampoo bar is geschikt voor droog haar en biedt extra voeding en repair. Ja, dat wil mijn droge haar wel, vooral nu we door de lockdown periode nog niet naar de kapper kunnen.

Mijn haar kan wel wat extra moisture gebruiken en dat ik daarnaast beter ben voor het milieu, kan ik ook alleen maar toejuichen. Want deze zeep gaat heel lang mee en is gelukkig niet verpakt in een plastic fles, maar in een compact kartonnen doosje.

Verpakking en geur

Zoals ik al aangaf, komt er geen plastic aan te pas bij het verpakken van dit zeepje. De zeep is verpakt in een doosje van FSC-papier en op de verpakking staat een QR code, die je met de camera van je mobiel kunt inscannen. Je krijgt dan informatie over de duurzaamheid van dit product en de volledig transparante ingrediëntenlijst.

Als ik dat doe, kom ik op een pagina waarin KMS alles vertelt over de laatste producten, maar als ik naar beneden scroll, zie ik het kopje 'transparency matters' staan. Daar lees ik dat KMS het heel belangrijk vindt om te communiceren wat er nou écht in hun producten zit. Op het doosje lees ik dat maar liefst 79% van de ingrediënten van deze shampoo bar van natuurlijke oorsprong is.

Wel fijn is dat deze zeep geen sulfaten, siliconen, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat. 100% vegan dus, dat spreekt me wel aan.

De geur is neutraal, ik ruik niets. Dat is niet erg, want dan zal het nooit botsen met een andere geur die je gebruikt. Er zit KMS AHA Structure Complex in, dit verbetert de structuur van het haar zowel aan de buiten- als de binnenkant.

Gebruik

Volgens de gebruiksaanwijzing moet ik het zeepje vochtig maken en het schuim dat in mijn handen vrij komt in mijn vochtige haar masseren om het ermee te wassen. Net als met een gewoon zeepje dus. Toch vind ik deze methode persoonlijk minder goed werken dan mijn eigen manier. Ik maak mijn haar eerst nat en wrijf vervolgens het zeepje tegen mijn haar totdat het wat gaat schuimen. Dit doe ik maar een paar keer, bij mijn kruin. Vervolgens masseer ik het schuim in zodat er nog meer schuim vrij komt. Let wel op dat je het zeepje niet te vaak langs je haar wrijft. Het is heel geconcentreerd en je gebruikt dan snel te veel.

Na het wassen spoel ik mijn haar goed uit. Daarna voelt mijn haar heel schoon aan, maar nog wel wat stroef. Daarom gebruik ik erna nog een conditioner of masker en vervolgens doe ik nog een beetje haarolie op de punten.

Resultaat

Tegenwoordig - jaja, het is coronatijd - laat ik mijn haar vaak aan de lucht drogen tot het 90% droog is. Daarna doe ik mijn hoofd omlaag en droog ik de rest van het vocht eruit met een diffuser. Mijn haar heeft dan lekker veel volume en een lichte wave. Het voelt niet droog, maar wel lekker schoon.

Ik vind het een fijn zeepje, het doet wat het moet doen en is verder no-nonsense. Geurloos en goed voor het milieu. Het gaat heel lang mee - na een aantal keer wassen kan ik nog steeds vaag de letters erop lezen. Het is even wennen, want je wast je haar wel anders dan met een vloeibare shampoo. Maar het is zeker net zo makkelijk.

Er is een aluminium doosje waar het zeepje precies in past. Handig voor onderweg. Ik heb het op een mooi porseleinen schaaltje gelegd, dat goed past in mijn badkamer.

Volgens mij zijn deze shampoo bars echt de way of the future en gaan we ze nog veel meer zien. Slim van KMS om er nu al mee op de markt te komen!