Home Getest: KEVIN.MURPHY BODY.MASS Leave-in Treatment
Onze favorieten

Getest: KEVIN.MURPHY BODY.MASS Leave-in Treatment

In mijn beautyritueel zit standaard een mascara, die mijn wimpers dikker maakt.  Toen ik hoorde dat de nieuwe thickening treatment van Kevin Murphy dezelfde verdikkende ingrediënten bevat als mascara's, wist ik dat ik dit product wilde testen!

Mijn schouderlange haar is van nature fijn en ik kan alleen maar dromen van een dikke, volle bos haar. Deze nieuwe aanwinst, de BODY.MASS Leave-in Treatment van Kevin Murphy is een treatment die bovendien dunner wordend haar en haaruitval zegt te voorkomen. Van dat laatste heb ik gelukkig geen last, maar iets dikker haar is meer dan welkom!

Werking BODY.MASS Leave-in Treatment

De BODY.MASS Leave-in Treatment gaat veroudering van de haarzakjes tegen en het is dan ook de bedoeling dat je een paar pompjes van dit product aanbrengt op je kruin, dichtbij de haarwortels. Dat versterkt de haarwortel en voorkomt het verdere haaruitval. Vanaf de eerste keer dat je het gebruikt, zou je al een verdikkend effect moeten merken.

Na het wassen, droog ik mijn haar met een handdoek en spray wat van het product op mijn hoofdhuid en masseer het daarna met m'n handen in. Van het wimperserum weet ik ook dat je het dichtbij de wimperaanzet moet aanbrengen en daarna gaan je wimpers als een dolle groeien.

Ik heb 2-3 pompjes nodig en style mijn haar vervolgens als gewoonlijk.

Gelukkig gebruikt Kevin Murphy zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en zijn de producten vrij van parabenen en sulfaten. Kevin Murphy is heel erg begaan met het milieu en dat sluit nauw aan bij hoe ik haarproducten zou willen gebruiken.

One of my main concerns was that I didn't want my products to be responsible for the destructions of the environment.

Kevin Murphy

Verpakking en geur

De substantie is zeer dun en daarom is het slim dit meteen op je hoofdhuid te sprayen als een tonic. Als je de BODY.MASS Leave-in Treatment op je handen doet, loopt het namelijk snel weg, door je vingers.

De geur is bijna niet aanwezig en wat ik ruik is nog best lekker ook. In ieder geval geen chemisch luchtje, zoals je soms hebt bij haargroeiproducten.

De verpakking is gemaakt van plastic uit de oceaan. Dit wordt verzameld, gewassen en versnipperd. Van de plastic korrels worden weer niet flesjes gemaakt. Je kunt dit plastic flesje dus zonder schuldgevoel gebruiken!

Het flesje zelf is, zoals alle verpakkingen van Kevin Murphy, prachtig vormgegeven en roze van kleur. De doseerpomp werkt goed en dankzij de doseerspuit kun je het product heel precies aanbrengen waar het nodig is: je hoofdhuid.

Gebruik en resultaat

Nadat ik deze haarverdikker heb gebruikt, breng ik nog wat olie aan op de haarpunten en föhn ik mijn haar droog met een dikke borstel. En ja, vanaf de eerste keer dat ik het heb gebruikt, voelt mijn haar dikker aan! Ik zie ook dat het voller zit, maar gelukkig voelt mijn haar nog steeds heel luchtig aan. Het maakt het niet hard of stijf en dat is fijn, want ik heb ontzettende hekel aan producten die mijn haar plakkerig of hard maken. Zelfs het föhnen lijkt iet makkelijker te gaan.

Mijn haar is van nature dun en fijn, maar ik ben heel blij met het effect van deze spray!

Ik heb de BODY.MASS nu 5 keer gebruikt en dat is denk ik te kort om echt te kunnen constateren dat het haaruitval tegengaat. Meestal heb je daar wel 3 maanden voor nodig. Maar ik zou het alleen al kopen om het directe effect dat ik wel kan zien; een vollere bos haar, dat veerkrachtig en luchtig aan blijft voelen. Ik blijf dit product voorlopig zeker gebruiken, want als het ook haar belofte waarmaakt dat het haaruitval en dunner wordend haar tegengaat, dan ben ik 100% tevreden!