Home Getest: Keratin Revolution
Onze favorieten

Getest: Keratin Revolution

“Weerbarstig haar wordt glad, handelbaar en pluisvrij!” Dat is de belofte van de Keratin Revolution Keratinebehandeling. Volgens de importeur loopt het als een trein en zijn veel kappers enthousiast. Ik mocht zelf een behandeling ondergaan in het hoofdkantoor en was heel benieuwd. Mijn haar is dun, poreus en heel pluizig. Het hoeft maar even te regenen en weg is het föhnresultaat. Ook zijn de meeste stylingproducten niet opgewassen tegen mijn pluizebol. Dus ik vond mezelf de ideale testpersoon; als het bij mij zou werken, bij wie dan niet?
Na aankomst gingen we snel beginnen. Monique, de styliste die zelf trainingen geeft voor dit product, vertelde me al dat het een langdurige behandeling is.
De behandeling gaat in 5 stappen:
1. Je haar wordt met een speciale shampoo gewassen die de haarschubben opent. Hierdoor wordt de keratine beter opgenomen.
2. Na het wassen wordt mijn haar voorzichtig met een föhn gedroogd.
3. Nu pas kan de keratine worden aangebracht. Dit is het meest tijdrovende gedeelte. Monique vertelt dat het heel belangrijk is heel precies gebeurt waarbij elk plukje goed ingemasseerd moet worden. Zo kan de vloeistof door elk haartje worden opgenomen en dat bepaalt ook het resultaat van de behandeling.
4. De keratine blijft in het haar en het haar wordt erna meteen gedroogd met een föhn. Na het drogen kan ik verschil voelen aan mijn haar. Het voelt weliswaar stug aan maar veel steviger en voller.
5. Maar we zijn nog niet klaar want hierna moet het haar behandeld worden met een stijltang. Om het haar te laten glanzen en te beschermen, wordt op elke pluk een speciale Proteïne Spray gebruikt. Ook deze stap duurt lang want de stijltang moet wel 5 keer door elke pluk.
En het resultaat? Heel glanzend, elastisch en vooral pluisvrij haar! Na het stijlen is mijn haar wel weer wat dunnen maar de glans is indrukwekkend. Monique waarschuwt me wel wat regels in acht te nemen voor de komende dagen. Zo mag ik 3 dagen mijn haar niet wassen of nat maken. Ook mag ik geen haarclips of spelden gebruiken. Wel mag ik de stijltang of föhn gebruiken. Ik krijg een speciale shampoo en conditioner mee waar ik mijn haar de komende maanden mee moet wassen. Ik vraag me af of dit een verkooptruc is maar Monique legt uit dat deze producten de PH waarde op het juiste niveau houden. Ik ben wel teleurgesteld dat ik mijn haar niet meer kan verwennen met een lekker maskertje maar Monique verzekert me dat ik dat na deze behandeling niet meer nodig zal hebben. Gelukkig mag ik wel alle stylingproducten gebruiken die ik normaal ook gebruik. Maar ook deze zal ik minder nodig hebben. Ik ben benieuwd.
De 1e drie dagen zijn wel een beetje afzien. Weliswaar blijft de pluis weg maar door de stijltang is m’n haar wel wat dun en lijzig geworden. Ik kan niet wachten om het te mogen wassen & stylen!
Toen het eindelijk zover was, viel de shampoo wel wat tegen. Het is een dunne substantie die door m’n vingers glijdt waardoor ik meer gebruik dan nodig. Ik lees op de verpakking dat er Aloë Vera in zit. Normaal vind ik die geur wel ok, maar deze shampoo ruikt veel te zoet. Jammer want hier moet ik het dus de komende maanden mee doen! Gelukkig is de conditioner wel lekkerder en meer heb ik inderdaad niet nodig. Ook van stylingproducten heb ik veel minder nodig dan normaal.
Mijn haar is na het wassen nog steeds pluisvrij, oh wat een wonder! Maar het lijkt wel iets vetter, in ieder geval is in mijn geval bijna alle slag weg en daardoor heb ik ook minder volume. Dat vind ik het enige nadeel van de behandeling. Ik denk dat ik het resultaat over een paar weken pas echt ga waarderen. Ik ben gelukkig van die vervelende pluis af maar mis toch mijn krul aan de uiteinden een beetje.