Home GETEST: Je hoofd kaalscheren met de DEPOT scheerproducten
Getest voor hem

GETEST: Je hoofd kaalscheren met de DEPOT scheerproducten

DEPOT is een Italiaans barbermerk met producten voor haarverzorging en het scheren. Speciale producten voor het scheren maken een opmars. Steeds meer mannen weten de weg naar de barbershop te vinden en verwennen zichzelf graag met een fijne scheerbehandeling. En als ze dan thuis zijn, houden ze dat verwenmomentje ook graag nog even vast. De producten van DEPOT zijn verkrijgbaar bij de barbershop en kapper en zouden een totaal andere belevenis moeten geven dan een scheerschuim die je bij de drogist of de supermarkt koopt. En terecht! Wij vrouwen kopen onze huidverzorging daar meestal ook niet en waarom zouden mannen dan geen goede, professionele producten gebruiken!

Tijd om de test eens te nemen. Phil is bijna kaal en heeft al jaren geleden besloten zich niet vast te klampen aan de paar haren die hij nog had en scheert zijn hoofd twee keer per week helemaal kaal. Soms gebruikt hij daar een speciale trimmer voor, maar het mooiste, meest gladde resultaat krijgt hij toch met nat scheren. Phil is typisch zo'n man die zijn scheerproducten bij de supermarkt koopt en wat hij heeft aan fijne crèmes en douchegels, heeft hij gekregen of gebruikt hij van zijn vriendin. Toch heeft hij wel een gevoelige huid en ook na het scheren kan hij weleens last hebben van rode vlekken of bultjes.

Depot Moisturizing Shaving Cream

depot-shaving

Deze scheercrème zit in een plastic tube van 125ml en heeft een stoere uitstraling. Beetje retro en past goed bij de sfeer van barbershops zoals we die nu kennen. De crème is een dikke substantie, die qua structuur wel iets wegheeft van een kleimasker. Doordat het zo dik is, brengt het fijn een en blijft het goed op het hoofd zitten. Wat opvalt is dat de crème een beetje vettig aanvoelt en heel makkelijk te verwijderen is met het scheermes. Na het afspoelen was de huid totaal niet droog of trekkerig.

depot-shaving-cream2

Phil: "Deze Shaving Cream blijft veel beter zitten dan een scheerschuim en ook heb je veel minder ervan nodig. De geur vind ik lekker fris, beetje menthol. Je kunt zien dat er olie in de crème zit, want na het afspoelen, vormt zich een vettig laagje op het water in de wasbak. Maar het fijnst is dat mijn huid erna helemaal niet droog aanvoelt en ik bijna nooit meer last heb van huidirritaties!"

depot-shaving-cream3

Depot Moisturizing After Shave Balm

depot-after-shave-balm2

Deze balsem zit in een fles van 100ml met een pompdoseerknop. De emulsie is wit en dun van textuur. Ook hier zit menthol, maar de geur is subtiel en niet overheersend. Naast dit product kan nog makkelijk een geurtje worden opgedaan zonder dat je dan een 'clash' van geuren krijgt.

depot-after-shave-balm1

Ik merk meteen het effect! Na het opbrengen, tintelt het een beetje en wordt mijn huid meteen verkoelt. Heel lekker. Gelukkig laat de crème totaal geen vettig laagje achter, zodat je niet met een glimmend hoofd loopt. Ik had zo'n soort product nog nooit gebruikt, maar nu ik dat eenmaal doe, wil ik best weer zo'n potje als het op is, ik ben er nu al zo aan gewend en vind het echt heel lekker!