Home Getest: It’s a 10 Miracle leave-in
Onze favorieten

Getest: It’s a 10 Miracle leave-in

Hét wonder voor je haar uit Amerika: It’s a 10 miracle leave-in product. Dit product is een leave-in conditioner die al heel erg bekend is in de VS. Ze noemen het daar ‘Truly miracle haircare’. Oftwel, wonderbaarlijke haarverzorging. Nou dit schepte bij mij gelijk al hoge verwachtingen en daarom kon ik niet wachten dit 'wondermiddeltje' te testen.

Ik had al weleens van leave-in conditioners gehoord, maar er nog nooit eentje gebruikt. Een leave-in conditioner doet eigenlijk hetzelfde als een normale conditioner, alleen hoef je deze niet uit te spoelen, geeft het net wat extra verzorging en maakt het je haar niet zwaarder.

10 oplossingen

‘It’s a 10 miracle leave-in product’ biedt niet zoals vele andere producten maar één of twee oplossingen, maar heeft er wel liefst tien! Een paar van de toepassingen zijn; voeden van droog/beschadigd haar, tegen pluis, stopt haarbreuk en geeft ook nog eens glans.

Naar vooral het effect tegen pluizig haar was ik heel erg benieuwd. Ik heb door de jaren heen al heel wat producten geprobeerd tegen pluis, toch konden maar weinig producten mijn krullen temmen. Toen ik hoorde dat ik dit product mocht gaan testen was ik dan ook gelijk enthousiast.

Ik heb al heel wat geprobeerd tegen pluis, maar weinig producten konden mijn krullen temmen.

De verpakking

Het product zit in een donkerblauw flesje met een matte finish en een paarse bovenkant met handige spray-dop. De kleurcombinatie en de vorm van het flesje, een beetje gestroomlijnd, geven het product een simpel maar charmant uiterlijk.

Gebruik

Nadat ik mijn haar gewassen en een beetje gedroogd had, heb ik dit op mijn haar gesprayd en daarna met mijn handen door mijn haar verdeeld. Ik deed mijn haar in tweeën en gebruikte dan ongeveer twee à drie ‘spraytjes’ per kant. Dit was een makkelijke manier van aanbrengen.

De inhoud

Het product niet vloeibaar, maar heeft de textuur van een (dunne) conditioner en is een beetje wit van kleur. De spray heeft een frisse en zoete geur, helaas rook ik deze niet zo goed meer toen mijn haar eenmaal helemaal droog was. Maar ja, het is natuurlijk een leave-in conditioner en geen ‘hair perfume’, ik vond het dan ook niet erg.

Het resultaat

Ik zag na het drogen meteen al dat mijn haar minder pluizig was dan normaal en het zachter aanvoelde. Ook was mijn haar makkelijker door te kammen. Er is dus zeker voldaan aan de verwachting die ik had door de berichten uit Amerika. It’s a 10 miracle leave-in is een goede aanvulling op mijn gebruikelijke haarproducten en ik ga dit zeker vaker gebruiken!