Home Getest: ColorMotion+ shampoo, conditioner en mask
Onze favorieten

Getest: ColorMotion+ shampoo, conditioner en mask

De conditioner vind ik het fijnste product van de drie, maar de combi masker én conditioner is helemaal top. Die glans die ik zo graag wil, bereik ik meer met deze producten dan met vele anderen die ik al heb geprobeerd. Of het mijn haar op de lange duur echt beschermt en vervaging tegengaat, moet nog blijken. Maar die glans, ja die krijg ik echt als ik deze lijn gebruik. Misschien dat ik daarom toch ook de shampoo blijf doorgebruiken. De producten ruiken niet geweldig en zijn niet heel mooi - niet mijn smaak tenminste - verpakt. Maar ze geven wel veel glans en dat is mij veel waard. Alledrie de flesjes blijf ik voorlopig gebruiken, want ze presteren zeker!

Al jaren kleur ik mijn haar. Het is ooit begonnen omdat ik mijn haar net wat blonder wilde en toen later weer richting rood en alweer wat later ging ik voor een paarse gloed. Om vervolgens toch weer terug te gaan naar mijn (ooit) natuurlijke haarkleur, blond. Later ging het me niet meer zozeer om een andere haarkleur, maar omdat ik geen grijze haren wilde en als het weer een tijdje geleden is dat ik bij de kapper was, voel ik me daar nooit zo lekker bij. Want wat is fijner dan met een glanzende kleur tot aan je roots, met wapperende haren de deur van de kapper uit te lopen? Kon het maar zo blijven, want niet alleen die uitgroei is na verloop van tijd weer zichtbaar, wat het voor mij extra armoedig maakt, is dat doffe haar. Daarom was ik benieuwd en blij om de nieuwe lijn van Wella uit te mogen proberen, de ColorMotion+ producten die het haar niet alleen beschermen en het vervagen van de kleur tegengaan, ze pakken ook de conditie en glans van je haar aan. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een masker.

Verpakking

De verpakking is identiek aan de andere Wella Professionals producten. De shampoo zit in een hoge plastic flacon van 250ml met een handig deksel dat je open kunt duwen, waardoor de dosering makkelijk gaat en je niet snel teveel gebruikt. De conditioner is verpakt in de vorm van een tube van 200ml, de dop opent makkelijk. Het masker zit in een eenvoudige plastic pot met schroefdeksel van 150ml. De flessen zijn wit en de bedrukking meerkleurig. Misschien letten de meesten niet zo op de verpakking, ik vind dat wel belangrijk en zegt me iets over het plezier waarmee ik de producten gebruik. Ik vind persoonlijk de kleuren niet zo mooi, maar over smaak valt te twisten 😉 Jammer, maar misschien verrast de inhoud.

ColorMotion+ Shampoo

tt-Colormotion-03

De shampoo is een transparante gel, die een beetje chemisch ruikt, maar gelukkig is de geur heel subtiel. Jammer dat er wel sulfaten in zitten, iets dat je meestal niet verwacht in een shampoo voor gekleurd haar. Maar ... het is Sodium Laureth Sulfaat en dat is echt wat anders dan de grote bekende: Sodium Lauryl Sulfaat. De 'Laureth' versie is minder irriterend en zit er in om de shampoo te laten schuimen. Dat laatste doet hij dan erg goed en ik moet zeggen dat de shampoo erg fijn is in gebruik. Mijn hoofdhuid, die best gevoelig is, raakte er niet door geïrriteerd en mijn haar voelde fris en schoon aan na het uitspoelen.

ColorMotion+ Conditioner

tt-Colormotion-02

Deze conditioner vind ik veel lekkerder ruiken dan de shampoo en is een volle, crème-achtige substantie die goed verdeelt in het natte haar en echt helpt om mijn haar glad te maken na het wassen. Met de nadruk op glad, want dat valt me echt op na het uitspoelen; zo glad als mijn haar aanvoelt. Nu begrijp ik ook wel waarom want er zit Dimethicone in, dat is een olie gebaseerd op siliconen. Sommige mensen zijn anti-siliconen omdat ze de huid zouden afsluiten, maar dat is eigenlijk niet zo als je de vele tegengeluiden mag geloven. Persoonlijk heb ik ook nooit hinder ondervonden van producten met siliconen en voor mijn haar dat erg neigt naar pluis is het zelfs erg fijn. Dus - al is de verpakking niet zo mooi - alleen maar lof over de inhoud van deze tube!

ColorMotion+ Mask

tt-Colormotion-01

Dit masker kun je eens per week gebruiken, voor mij betekent dat meestal in het weekend als ik iets meer tijd heb. Het masker ruikt sterk, het sterkst van alledrie de producten en nee, voor mij geen fijne geur. Maar de samenstelling is veelbelovend: er zit WellaPlex Bond Maker in en dat zorgt dat de haarbruggen zich kunnen herstellen, waardoor het haar beter handelbaar is. Daarnaast zorgt het 'Hair Surface Polisher' voor glanzend haar en daar gaat het me om! De textuur is een dikke boterachtige crème, die totaal niet vet is en goed verdeelt. Na 5 minuten intrekken spoel ik het masker uit en mijn haar voelt licht, maar ook enigszins droog. Ik moest nog wat haarolie of een leave-in conditioner gebruiken om droogheid tegen te gaan. De volgende keer gebruik ik het masker weer, want mijn haar ging wel extreem mooi glanzen na het föhnen. Maar nadat ik het masker uitspoelde, deed ik er nog wat conditioner is die ik vervolgens snel uitspoelde. En dat maakte voor mij het verschil! Mijn haar voelde niet droog meer en ik kon het goed in model brengen omdat de producten mijn haar wel heel luchtig lieten. Deze combi is echt geweldig en mijn haar gaat nog beter glanzen dan alleen met de conditioner!

Conclusie?

De conditioner vind ik het fijnste product van de drie, maar de combi masker én conditioner is helemaal top. Die glans die ik zo graag wil, bereik ik meer met deze producten dan met vele anderen die ik al heb geprobeerd. Of het mijn haar op de lange duur echt beschermt en vervaging tegengaat, moet nog blijken. Maar die glans, ja die krijg ik echt als ik deze lijn gebruik. Misschien dat ik daarom toch ook de shampoo blijf doorgebruiken. De producten ruiken niet geweldig en zijn niet heel mooi - niet mijn smaak tenminste - verpakt. Maar ze geven wel veel glans en dat is mij veel waard. Alledrie de flesjes blijf ik voorlopig gebruiken, want ze presteren zeker!