Home Getest: Color WoW Dream Cocktail & shampoo en conditioner voor gekleurd haar
Onze favorieten

Getest: Color WoW Dream Cocktail & shampoo en conditioner voor gekleurd haar

Kennen jullie het merk Color Wow al? Jaren geleden maakte dit merkt furore met een oogschaduw palletje waarmee je je uitgroei mee kon camoufleren. Heel slim en het werkte ook nog heel goed! Maar Color Wow is inmiddels uitgegroeid tot een haarmerk, dat zich richt op het gezond en mooi houden en maken van gekleurd haar. Ik kleur mijn haar al jaren en probeer zo zuinig mogelijk te zijn op mijn haarkleur, waarvoor ik uren bij de kapper heb moeten zitten. Maar soms kan ik niet voorkomen - vooral tijdens de zomermaanden - dat mijn blonde haar wat dor en pluizig wordt. Daarom was ik ook heel blij om de nieuwste aanwinst van Color WoW te mogen testen: de Dream Cocktail met kokosnoot, waarmee zelfs haar zo droog als stro weer omgetoverd zou worden in glanzende & gladde lokken!

Om de Dream Cocktail helemaal goed te kunnen testen, ontving ik ook nog de shampoo en conditioner voor gekleurd haar. Ik was heel benieuwd en de timing was perfect! Want al ben ik niet echt op vakantie geweest door het coronavirus, we hadden wel een hittegolf en door de lockdown had ik maanden moeten uitkijken naar mijn nieuwe haarkleur, dus daar wilde ik extra zuinig op zijn!

Stap 1: Color Wow Shampoo

Allereerst de shampoo! De Color Wow Security Shampoo bevat geen sulfaten of parabenen en is daarom uitstekend geschikt voor gekleurd haar. De Color Wow Security Shampoo is speciaal ontwikkeld om de levensduur van de haarkleur te onderhouden.

De Color Wow Security Shampoo is speciaal ontwikkeld om de levensduur van de haarkleur te onderhouden.

De shampoo zit verpakt in een zilveren, metallic tube van 250 ml met handige sluitdop. Het ziet er goed uit en is functioneel. Niets bijzonders verder, maar dat hoeft ook niet echt voor een shampoo, vind ik.

De substantie zelf is transparant en schuimt meteen goed. Zo goed, dat ik toch maar even kijk naar de ingrediëntenlijst voor de zekerheid, want SLS of ALS zijn geen fijne stofjes voor gekleurd haar ... Dan zie ik waar dat schuim vandaan komt: Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Methyl Cocoyl staan o.a. op de lijst en dat zijn alternatieven voor sulfaten en komen voornamelijk van de kokosnoot. Deze stoffen zijn milder voor het haar dan de echte sulfaten. Ze worden minder gebruikt omdat het duurdere ingrediënten zijn.

De shampoo ruikt subtiel, ik kan de geur niet echt definieren; het ruikt een beetje bloemig, maar ook iets synthetisch. Het is niet echt mijn geur, maar hij is beslist niet overheersend en vervliegt heel snel. Ik heb maar een klein beetje nodig. Na het wassen, voelt het haar meteen heel schoon aan, wel een tikkeltje droog, maar daar is gelukkig nog de conditioner!

Stap 2: Color Wow Conditioner

Na het uitspelen van de shampoo, pak ik de conditioner om mijn haar weer zacht te maken. De Color Wow Security Conditioner is speciaal geschikt voor fijn haar, dus perfect voor mij! Er is ook nog een conditioner voor dikker haar.

De Color Wow Security Conditioner biedt bescherming voor gekleurd haar en maakt het weer een gezond en glanzend.

Ook de conditioner komt in een royale witte tube van 250 ml en de substantie zelf ik dik en wit van kleur. De geur is nagenoeg niet te ruiken, maar voor mij is dat alleen maar een pluspunt. Zo voorkom je een soort geuren clash. Less is more in dit geval. De conditioner doet meteen zijn werk. Na het wassen, wring ik al het overtollige water uit mijn haar en breng vervolgens een klodder (de grootte van een walnoot) van de conditioner aan op de lengtes van mijn haar. Ik laat het hooguit een minuutje intrekken en na het uitspoelen voel ik een wereld van verschil! Het haar dat eerst nog wat stug en droog aanvoelde, voelt nu silky soft!

Stap 3: Color Wow Dream Cocktail Coconut-infused

Deze cocktail, daar gaat het eigenlijk om! Ik was het meest benieuwd naar de werking van dit bijzondere product. De Dream Cocktail komt in een witte flacon van 200 ml met een mooi en vooral handig pompje dat gelukkig goed werkt.

De Color Wow Dream Cocktail Coconut-Infused maakt zelfs stro-achtig haar weer glad.

Na het uitspoelen van de conditioner, droog ik mijn haar voorzichtig met een handdoek en daarna is het cocktail time! Ik doe zeker 4 pompjes in mijn handpalm en verdeel de dunne emulsie door mijn vochtige haar. Dit keer hoef ik verder niets uit te spoelen.

Het spul ruikt heerlijk, naar kokosnoot. Niet verwonderlijk, gezien de naam. Het doet me denken aan vakantie en de zomer en werkt meteen positief op m'n humeur, een leuke bijkomstigheid dus.

Het resultaat? Allereerst is mijn haar vrijwel pluisvrij en dat wil best wat zeggen, want mijn haar neigt erg tot pluizen. Het haar ziet er vrij glad uit en van droge lokken is geen sprake meer. Wel vind ik dat mijn haar iets meer mag glanzen, maar daar heb ik iets anders op bedacht. Al een tijdje eerder optving ik van hetzelfde merk de Dream Coat en die wilde wil weleens combineren met dit ritueel.

Nadat ik de cocktail heb aangebracht, laat ik m'n haar aan de lucht drogen tot het bijna droog ik. Daarna spray ik royaal de Dream Coat over mijn haar en droog het het föhn en borstel. Nu ben ik echt helemaal blij! Mijn haar glanst en alle pluis is weg. Blijkbaar had mijn droge haar toch nog iets extra's nodig en dit was het tovermiddel!

Conclusie

Ik ben heel blij met dit beauty ritueel, met name de conditioner en de cocktail. De Dream Coat die ik ontving, was voor steil haar, maar er is ook een variant voor krullen. Ik denk dat ik die wel wil aanschaffen, want de laatste tijd wil ik mijn haar zo natuurlijk mogelijk laten en ik heb van nature golvend haar. Deze Dream Coat maakte mijn haar inderdaad een beetje steil, iets meer dan ik wilde. Maar de Dream Coat for Curly Hair staat op mijn wishlist en ik ben sowieso fan van de 'Dream' serie van de Color Wow. Ze maken mijn haar een stuk leuker om naar te kijken!