Getest: Biolage R.A.W. Uplift shampoo en conditioner

Biolage RAW Uplift 1

Duurzaam, biologisch, organic … We worden overspoeld met deze termen de laatste jaren. Of het nu om voeding gaat, kleding of verzorgingsproducten het is echt dé nieuwe hype. Nu heb ik hier en daar wel eens wat ervan geprobeerd maar om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit mijn haren verzorgd met producten die extreem organisch of biologisch zijn. Maar goed zodra je op een verpakking iets zet wat in de richting gaat van meer volume, meer stevigheid en meer body aan het haar geven; dan ben ik al verkocht! En buiten dat is het denk ik nooit slecht om je haren te verzorgen met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.

De R.A.W. Uplift shampoo is voor 71% van natuurlijke origine en de Uplift conditioner zelf voor 97%. Deze shampoo en conditioner van Biolage moeten ervoor zorgen dat het haar schoon en verzorgd wordt zonder parabenen, siliconen en kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zou het ervoor zorgen dat zowel het haar als de hoofdhuid wordt verschoond, maar doet daarbij geen afbreuk aan het hydratielevel van het haar. In the end moet het resultaat schoon, stevig en vooral ook volumineus haar zijn.

Biolage RAW Uplift 2

Ten eerste zien de flesjes er echt ge-wel-dig uit, net een smoothie. Dit past natuurlijk helemaal bij de organic uitstraling waar ze voor gaan bij deze R.A.W. lijn.
Zowel de shampoo als de conditioner hebben een grijzige kleur en niet echt een super lekker geurtje wanneer je het voor het eerst gebruikt. Van haarverzorging ben ik toch altijd wel gewend dat er een fris of zelfs bloemig geurtje aan toegevoegd is, dus dat is wel eventjes wennen bij deze producten. Maar goed wanneer je je bedenkt dat het allemaal zo natuurlijk mogelijk is gehouden, is het misschien ook niet zo gek. Het ruikt gewoon een beetje als een kleimasker wat je op je gezicht kunt doen.

Biolage RAW Uplift 3

Ik heb nu zo’n 3 weken mijn haren met deze producten gewassen en ik moet zeggen dat ik wel echt verschil merk aan mijn haar. De shampoo en conditioner zijn heel makkelijk in gebruik en laten zich ook goed uitspoelen. Het meest enthousiast ben ik nog wel over het gevoel wat mijn haar heeft wanneer ik er met mijn handen doorheen ga als ze droog zijn na een wasbeurt. Zonder er na het wassen nog extra volume producten in te doen, voelt mijn haar wel echt steviger aan en heeft het op de een of andere manier meer body. Mijn haar is lekker schoon en heerlijk zacht zoals je ook wenst na het gebruik van een goede conditioner. Het geurtje daar wen je na een tijdje wel een beetje aan, maar mocht Biolage toch ergens een natuurlijk bloemetje of plantje vinden met een iets frisser geurtje zou dit zeker nog een klein bonuspuntje zijn.

Comments

comments